FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Nyköp

Kategori: Allmänt

Har införskaffat nya glasögon idag. Äntligen.

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Denna dag består av att ta hand om tvätt och städning efter vår helg i stugan.
Det har verkligen varit en trevlig helg, inte det bäst vädret dock. Men vi har varit ute med skotern och grillat, ätit gott. Åkt pulka och eldat i stugan...
Tyvärr så blir det jobb när man kommer hem med all tvättning och städning. Man hinner riva upp huset innan man har fått sig iväg. Fint väder idag så vi ska försök hinna oss ut också..

Nostalgi...

Kategori: Allmänt

... får jag när jag nu sitter och äter ur B&J. Kvällen före jag fick IZA så satt jag vid datorn i soffan och åt denna glass. Och jag tänkte även då att denna glass var överskattad. Många av dem är god, men ingen som är så himla speciell.
Igår spenderades dagen först ute, och sen fick vi besöök från en ur föräldragruppen. Nova och F leker verkligen bra tillsammans. Dom spelade både bandy, och lekte picknick med dockvagnarna. Hon är en av de få jag har sett att Nova verkligen leker med.. Och att dom pratar om saker till varann. Kul att se och höra.
(fick tyvärr inte fram kameran)
Kämpar på med alla foton på datorn. Och det känns som ett tungt jobb.. Bara att sortera ut vilka jag vill framkalla.. Jag har tagit mig Izabelles födelse, så jag har bara 2 år med foton framför mig som ska väljas ut. Får passa på nu när Jimmy är på hockey.
Tiden går fort...

Dagens bild.

Kategori: Allmänt

Vilken härlig vinterdag!

Inredningsuppdatering

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN(!) är mina gardiner färdigsydda. Det tog mig bara en hel dag att göra det. Med paus för att fixa mat till barnen, dammsuga, städa badrummet, tvätta, få besök och leka en stund här och där.
Har även fått min väggtext som jag har väntat på. Funderar även på en till sovrummet, men skulle nästan vilja hitta på en egen text. För att få den lite mer personlig.
Är ändå rätt skönt att kunna vara ledig mitt i veckan så här, man blir så mycket mer effektiv än när det är helg. Dessutom så är allting jättefint och rent nu när det blir helg imorgon. Synd är det bara att jag jobbar helg. Men man ska väl ändå hinna hitta på något.
Här kommer lite bilder:
Få se om jag syr om kappan, så den blir slät i stället. Just nu har jag s.k hällor på baksidan. Framtiden får utvisa det.
Mina nya stora kuddar från Hemtex syns också på bilden.. Dom är jättsköna. Helnöjd över detta köp!
Nu är det dags för sängen!

Heldag med kusinerna

Kategori: Allmänt

I går kom kusinerna in för en dag på Leos, en sväng på COOP, och middag hemma hos oss. Nova och Iza gillar verkligen att vara på Leos. Själv tycker jag bara att det blir så varmt där. Det var mycket folk där, inte så konstigt med tanke på att det var halvtaskigt väder och sista sportlovsdagen. Men det gick ändå bra.. Uppfattade inte att det var trångt överhuvudtaget, men man hinner ju bli lite orolig är man ser att parkeringen är i princip full..
Flickorna, Oskar och Astrid fick alla testa på fiskedammen på COOP, viket Nova tyckte var riktigt kul. Och som avslutning fick alla barnen gratis mjukglass.
Middag, efterrätt, lek, mera godis innan sängen väntade. Och flickorna var helt slut. Men lika fullt var Izabelle uppe 7:30 imorse. Hade hoppats på en liten längre sovmorgon. Nu var det ju fint väder så det var inte helt fel att stoppa i sig frukost och ta sig ut i solen.
Lunch avnjöts ute på gården, grillad korv, limpmackor och varm choklad.
Nu laddas det för hockey på Skellefteå kraft arena, där även Nova ska få chansen att vara med. Hon har ju tjatat om att få fara på hockey. Så farmor ska få umgås med Izabelle.
Det blir kul.
Sen avslutas dagen med Melodifestivalen..

Äntligen!

Kategori: Allmänt

..har jag lyckats få iväg en order på en ny canvastavla på Izabelle. Har sedan länge vetat vilken bild jag skulle göra som canvas, men har bara inte fått tummen ur.. förrän nu!
Nästa projekt är att göra klart framkallningar för flickornas babyböcker, fotoalbum och till några tomma ramar som står i groventrén.
Nu har jag gjort sista skiftet denna vecka, så nu väntar en skön helg. Med förhoppningvis någon uteaktivitet.
Nu väntar sängen.. Natti natti

Mätning och vägning

Kategori: Allmänt

Söndagen blev en tur i pulkbacken. Vilket flilckorna tyckte var jätteroligt. Men det var väldigt halkigt så dom fick en väldans fart.
Var på BVC igår för 2 års koll på Izabelle. Tycker det är kul att man kan se lite kontinuerligt hur mycket dom väger varje halvår.
Nova 13,5 kg och 98 cm lång.
Izabelle 12,5 kg och 86 cm lång
Lillasyrran tar ikapp!
Annars så kämpar vi med att få fram altanen så man kan sitta ute och sola när den behagar titta fram.
Härligt, och även med tanke att man nu kan börja sätta upp vårgardinerna. Jag ska sätta mig och sy nu när jag får en ledig dag /e.m igen.
Nu iväg på dagis med flickorna för att sen ta mig på jobbet.

Dagens sysselsättning

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag, Nova tyckte det var lite läskigt. Men Iza var peppad på att spela hockey(!).
Är vädret bra imorgon gör vi en nytt försök.
Novas 1:a försök
Och Bellas...
Nu har vi tagit igen oss i soffan och sett lite längdskidor. Nu väntar middag, hockey och melodifestivalen hos grannarna..
Trevlig kväll!