FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Kalasande och presenter...

Kategori: Allmänt

 

Vi hade kalasande för familjerna i lördags.. med kall buffé och avslutningsvis tårta och avec. Men blir så inspirerad när man ser bilder på hur man själv vill ha det i tidningar.. Fina uppläggningsfat och skålar. Lagade i stort sett mat hela fredag  e.m och kväll innan kalaset. Och gott blev det även fast vi inte hade några snygga fat och skålar.. Det är ju alltid så svårt att beräkna hur mycket det kommer att gå åt… Men jag tror och hoppas att ingen for därifrån hungrig. (tyvärr tog jag inga bilder från buffén)

 

(jag var dålig på att ta kort tyvärr, hade annat att göra)

Presenter fick vi också. Kaffemaskinen används flitigt. Nu lyxar J till det genom att ta en kopp både till frukost och efter middagen. Trevligt att man hinner sitta och prata en stund efter när man plockat bort maten. Annars brukar det bli så att J ska sitta och jobba ett tag till vid datorn, och ungarna tar ju sin tid också. Sen som pricken över i:et så använder han dom nya kopparna han fick i present.

Vi fick en stor sekatör av grannarna. Om det var en pik då vi fick låna deras i höstas eller? Men jättebra. Då jag ska försöka få mig gröna fingrar i trädgården i sommar.

Fick även pengar, så nu sitter vi och planerar våran nya uteplats på framsidan. Men istället för rottingmöblerna så lutar det mot två solsängar istället. Då tänkte jag plantera lite grönt tillsammans med någon palm.. Ja ni får se resultatet helt enkelt.

Jag fick presentkort på MQ, så nu ska det hittas några snygga toppar.

Scarf och handväska fick jag, som ska matcha min fina G star jacka! Längtar till våren nu.

Vi fick tillsammans en behandling på Aqua Spa. Men har kommit på att vi tar det till hösten istället i lugn och ro. När alla stress över bröllop och planerandet är över.

Nu på söndag fyller jag 30, och det lär bli en lugn dag. Några kompisar ska komma och fira oss på lördagen vad vi vet.

Funderade på att ta ungarna på söndagen på edda och bada.. Så kan jag själv ta några simtag. Börjar väl vara dags nu.

Igår på min lediga dag for vi till tandläkaren. Nova har ju fått en brun tand efter att någon pojke på dagis råkat krocka ihop med henne.  Men det såg bra ut på röntgenplåtarna.
Efter det fick vi besök av grannen. Flickorna blev så glada över lekkompisen. Full fart. Mellis. full fart igen...
Jag blev tillsnofsad med ny frisyr inför bröllopet, och hon gjorde även mina ögonbryn. Vem säger att man måste ta sig ner till någon i stan och betala dyrt för att bli snygg?
Avslutar med lite bilder från förra veckan då kusinen Astrid var här på ett besök!
Dom hann både med lunch, äggmålning, se Bamseteatern, mellis och lekar..
Nu ska jag ta och packa ihop oss och ta oss till dagis och jobb...
Härligt med sol igen!

Önskelistan kan göras lång...

Kategori: Allmänt

Men mycket av det är dyrt..  Men drömma kan man ju alltid!
Husfärg i en ljusgrå skala (som ska räcka til hela huset.)
Scarfs, i färggranna toner

Har ju tänkt göra fina planteringslådor i vår. Så jordgubbsplantor!

Fin gul handväska från H`M
Rottingmöbel
Som ska stå där vi önskar få nya plattor till uteplatsen!
Långa halsband och örhängen -alltid fint
Presentkort på kläder -alltid uppskattat
Mycket är ändå för utomhuslivet som börjar snart. Men Rom byggdes ju inte på en dag heller....
Eller?

Påskhelgen

Kategori: Allmänt

Vilken härlig helg det har varit, både vädermässigt och sällskapet. Vi har umgåtts med farfars, morfars, syskon, morbror, farbror... kusinerna.. Trevligt! Vi har Ätit gott.. Varit ute och åkt skoter, tom flickorna har fått intresse att vilja åka på själva skotern och inte bara i pulkan. Nova och Bella var så stolta då dom fått köra själva(!) med en vuxen bakom.

Annars har det blivit mycket pulkåkning i backarna uppe på fjället. Så man har hunnit bli varm i kläderna både en och två gånger kan jag säga.

Påskharen hittade både hem till stan och upp till stugan. Redan på skärtorsdagen hade påskharen varit förbi med ett brev till flickorna där det stod att det fanns 2 gömda ägg runt huset..  Så det blev äggjakt för hela slanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, jag skulle kunna fortsätta lägga in bilder....

Men påskhelgen tog slut och...

Dagarna efter har inneburit jobb, och på min första lediga dag har det inneburit tvättdag för min del. Städning. For på solbacken för att handla, men hamnade både på blomsterlandet och kapp ahls klubbdag. Där det snabbt gick åt mycket tid av eftermiddagen. Men det var så trevligt! Hittade lite ytterkläder inför våren till Nova. Och blomkrukor till mig!

 

 

På återseende!

 

 

Äntligen! Njuter i solen och tar en break ...

Kategori: Allmänt

100media_imag036 (MMS)

Äntligen! Njuter i solen och tar en break från vårstädningen inomhus.. skönt att altanen är framme, och till flickornas förtjusning - gungorna!

Upp och ner...

Kategori: Allmänt

Bloggtorkan har börjat försvinna... Känner ett sug för att börja skriva igen.. Nu när jag borde sy klart bellas och tvättstugans gardiner.. Innan vi beger oss för påskfirande..
Hoppas hoppas på verkligen fint väder.. Så man kan vara ute och sola, åka pulka i någon lagom lång backe. Så ungarna orkar ta sig upp själv.
Dom frågar mest om påskharen kommer att hitta dit, eller om han hinner hem hit före. Ja det vet man aldrig. Då måste ju påskharen hinna fylla påskägget med något först...
Annars laddas det för våren mest just nu. Storstädar i alla vrår i huset, gärna på en oxch samma gång (med flickornas hjälp). Sorterar leksaker, kläder... syr gardiner. planerar inför 30års firande..  och ja såklart bröllopet. Kläder inför det är nu fixat, skönt. Vi har valt vigselringar, höjdpunkten!
Nä, nu ska jag gå och märka lite kläder inför flickornas första dag på det nya dagiset.. Har varit lite dålig på att märka kläder, men nu blir det skärpning.