FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Senaste nytt...

Kategori: Allmänt


Vad har vi då gjort den senaste tiden...
Förutom jobbat alldeles för mycket.. hunnit vara ute, åka lite bob, iza har testat nya skidorna.. varit på 60 årsfest, och 3-års kalas hos grannarna... ätit mycket tårta...
Vi har fått upp affischen som Nova fått av farmor.. Vilken lycka! Nova tycker verkligen om hans musik.
Nova har lärt sig spela PS3.. Så nu är det bilspel som gäller.
Gissa vems skål som är vems?
Bella tycker mycket om lakrits!
Izabelle, ja även Nova har kommit in i en period då dom bara vill se skrållan och tjorven på tv. Vilket jag verkligen uppskattar. Det var ju någonting man själv så då man var liten. Så nu har vi fixat alla avsnitten.
Denna bild togs i söndags då det var jättefint väder. Då passade vi även på att äta lunch ute..

Ledig helg!

Kategori: Allmänt

Tanken var en bra ledig vecka förra veckan, men pga av sjukdom på jobbet så hoppade jag in som ersättare. Så nu känns denna lediga helg väldigt efterlängtad. Igår for jag och Jimmy ut med ett annat kompispar på Allstar med middag och milkshake och efter det ett BIO besök. Det är tyvärr så sällan mellan gångerna man tar sig på bio. Tanken var Hamilton med vi hamnade av en slump(!) och såg Mission Impossible. Helt OK bra film. Jag gillar ju Tom Cruise filmer.
Och idag våndas jag över vilken tårta jag ska göra till Izas 3 års kalas för farfars och morfars, med mosters, fasters och morbror... Är sugen på att testa en ny som jag hittade på internet där man blandar marängbottnar med sockerkaksbottnar, men jag blir lite osäker på fyllningen..
Eller ska jag gå på ett säkert kort och göra en vanlig tårta?
Egentligen så är detta Izas första friska dag på en vecka. Hon har haft jättehög feber (39+) och ont i öronen.. Så farmor har ryckt in som barnvakt under veckan.. Men nu börjar hon komma tillbaka. Hon peppar inför sitt kalas!

VÄRLDENS BÄSTA 3 ÅRING!

Kategori: Allmänt

Min sötaste, raraste, spralligaste Bella fyller 3 år idag.. Tyvärr som dom två tidgar åren så är hon sjuk. Förstår inte varför det alltid infaller när hon ska ha fylla år. Mn nu har hon hög feber, ont i öronen, lite snuva och hosta på det.
Jag erbjöd henne idag att vi tre tjejer skulle fara på Stigs och fika. Men hon tyckte vi skulle fika hemma. För att hon var trött(!), och när ja sa att hon skulle kunna hitta på vad hon ville göra idag (tänkte mer på LEOS, badning på edda, hälsa på någon kompis) så fick jag som svar att hon ville göra pärlplattor..
Så hon har inte varit sig sjlv idag, och inte speciellt pigg.
Vi överraskade farfar idag med restaurang besök då han har fyllt jämnt. Hela stora familjen. Bella hade fått is ig liite alvedon så hon var med. Efterrätten som ingick i barnportionen ratade hon helt(!). Så mamman var nöjd och fick äta den istället.
Kort och gott; en lugn och avslappnad dag, med paketöppning.
På BB
1 månad
1 årsdagen
Bella 2 år
Bella 3 år
Här har jag lagt ut några få foton av Bella under dessa år... Guldklimpen...
Det finaste...

Ledig torsdag..

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en riktigt skön slappardag. Direkt efter frukosten hann vi med ett besök i Furuögrund, med fika och lunch. Var tvungen att vara hemm akl 13 igen pga att våra skjutdörrar till tvättstugan skulle komma. Hann inte mer än att köra upp på uppfarten så dök DHL upp.. Perfekt tajming.

Sen kom farmor och farfar förbi för att hälsa på flickorna, och som pricken över i:et tog vi oss över till grannarna så flickorna fick leka med Emma fram till middagen. Och jag fick snusa bebis..
Hem och äta, skjutsa Jimmy på hockeyn och jag och tjejerna for på Ica. Lite folk där då det är hockey skönt. Men tjejerna var trötta då vi äntligen var hemma strax efter 19:30. En muslitallrik sen var dom i säng och sov innan jag ens hunnit få på mig O.P´n..
En bra dag helt enkelt.
Nu ska jag sätta igång och baka.  Vi har ju födelsedagsfirande här snart!
Bella blir ju 3 år.