FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Onsdagsbestyr

Kategori: Allmänt

Ibland är det svårt att få bägge två att titta in i kamern samtidigt. Det här kortet togs i lödags då Nova for på sitt första riktiga kalas hos en dagiskompis som fyller 5 år..
5 år.. Tur att det är ett halvår kvar drygt. Är inte redo än...
Nova var riktigt glad och nöjd att få vara där själv med bara kompisar.
Nu håller vi på att göra klart för garderoben i tvättstugan där handdukar gardiner och mitt torkskåp ska rymmas.. Det blir nog bra.. Ska försöka göra en tidig kväll i kväll då  jag jobbar f.m igen imorgon..
Men det är svår att slita sig från renovering och inredningsståhej. Har ju flyttat ut vitrinskåpet från tvrummet så det blir lite förändringar här hemma...
God natt

Ttaa daaa...

Kategori: Allmänt

Efter många många många veckor av renovering och byggdamm.. Verktyg liggandes överallt så börjar det äntligen bli levandes igen

I oktober/november rev vi ut tvättstugan. Då såg den ut så här:
Sedan dess har vi rivit ut, lagt dit vattenburen golvvärme, fått dit ny plastmatta, tapetserat... och inrett med Ikea skåp.
Och till slut blev det så här:
Det som fattas är att måla vitt runt fönstret men det blir till sommarn, och att få upp en fönsterlampa, och den ligger redo på en av bilderna framför fönstret. Så det är nära. De nya gardinerna var tänkt till jul men nu har jag sytt dem så de ska få sitta uppe nu under vintern.
Nu när vi ändå är igång köpte vi in lite nya tapeter till tvrummet. Tyckte rummet kändes så tråkigt. Sen efter inköpet av 60tums tv´n så tycker vi den gjorde sig bättre på denna tapet. och minst lika mycket eken.
Det tog bara några få timmar så var tapeterna uppsatta. Så nu är Jimmy i fullgång med att koppla kablar och sladdar till tvn igen.
Jimmy har tom varit så noga så han har gömt alla kablar inne i väggen. Skönt, desto mindre man ser och märker av när man städar desto bättre!
Nu så här i efterhand när man kollar bilder från huset så märker man vad man har hunnit förändra.. Badrummet, garaget, alla tapeter, tvättstugan... altanen.. NU bergvärmen... och mer förändringar är på gång... Nervöst, men kul..
Nu ska jag hoppa in i duschen. På återseende!

Drömmen om att få så här långt hår... har ...

Kategori: Allmänt

100media_imag031 (MMS)

Drömmen om att få så här långt hår... har nova... kan inte riktigt känna samma sak. Idag har vi en sån där lallardag hemma. Jag håller på med gardiner till min nya fina tvättstuga, fyller skåp och lådor .. jag är Verkligen så nöjd! Och bergvärmen är inkopplad och igång. Vilken skillnad på värmen i huset. Jag kan t.o.m gå barfota.:-) Jag ska sätta in bilder på tvättstugan när gardinerna är uppsatta. Så får det bli. Nu ska vi ta oss ut och skotta lite snö.

Här ser ni det senaste inköpet, som jag lo...

Kategori: Allmänt

100media_imag031 (MMS)

Här ser ni det senaste inköpet, som jag lovade att lägga ut bild på. Vi har dock ett litet projekt kvar här, och det stavas t-a-p-e-t-s-e-r-i-n-g. En svart fondvägg är tanken.. men det får bli i helgen. Först ska bergvärmen igång, och tvättstugan bli färdigställt.

Mys i min nya O.P . Äter marängswisch, nju...

Kategori: Allmänt

100media_imag031 (MMS)

Mys i min nya O.P . Äter marängswisch, njuter att min lång lediga helg börjat. Som kom med posten i dag.

Januari...

Kategori: Allmänt

Känns som att tiden går vanligtvis så snabbt, men januari lunkar fram. Vi har hunnit tapetsera både tvättstugan och Jimmys skrubb där bergvärmepumpen står. OCh vi har fått upp i princip alla skåp.
Det känns som att allt går i snigelfart, men det är så mycket runt om som också fixas med. rördragning, eluttag hit och dit.. Men börjar äntligen se slutet på denna renovering. Så då blir det till att storstäda.. Ska byta ut alla gardiner, och ta ner julstjärnorna i fönstren. Nu ser jag framemot vårens alla färger.
Jag är på jakt efter vita enkla gardiner till sovrummet. Tycker det borde vara en enkel match, men jag blir väl för kräsen.
Kappa vore iofs också snyggt, ja vi få se...
Nu ska jag bege mig till jobbet.. Avslutar inlägget med dom finaste...

Jullov

Kategori: Allmänt

Nyårsdagen börjar lida mot sitt slut...


...Jag har idag gjort mitt första skift sedan den 23 december. Jag har nämligen haft förmånen att få ha jullov med flickorna. Synd bara att feber och förkylning måste vara med också. Men vi har verkligen haft det bra ändå.

 

Just nu tar jag igen mig med en sen middag och lite tv tittande. Jimmy var tvungen att ta sig iväg på jobbet för att städa ur sin bil. Som han blir av med imorgon.

 

 

Julen spenderades med mormor och morfar och hela familjen. Det var så kul att se tjejernas min på morgonen då det låg julklappar under granen som dom skulle få öppna. Speciellt N var så tacksam över allt det hon fick.

 

 

N och I gav som sista tuttarna till tomten (se ovan) som tomtbebisarna ska få.  Under julhelgen åts det mycket gott, både mat , fika och hembakad godis.. Jimmy fick sin efterlängtade ris a la malta.  Vi spelade julklappsspelet på juldagen.. Flickorna lekte med sina nya leksaker..

 

Jag fick också turen att få julklappar, bla 2(!) onepiece, parfym, prenumeration, make up presentkort,  en ring, ittala vinglasen som jag önskade mig… Jag är verkligen så glad över allt…

 

Mellandagarna passerade, och vi hann både med mellandagsrean (ni ska få se foton på vad som inhandlades, en annan dag), hockeymatch + middag på Rinkside med goda vänner, jobbat i tvättstugan.. På onsdag kommer äntligen tvättstugeinredningen. –som vi har väntat…  Så nu ska vi hämta ut tapeter och börja tapetsera.. Så snart kommer resultatet.

 

Nyåret firades uppe i stugan. Mysigt, med brasa i stugan.. Vi spelade spel, buzz, singstar hanns med, mycket mat, efterrätter, godis… Ja, helgen har varit jättebra helt enkelt.

Med detta inlägg önskar jag er alla ett Gott nytt År!