FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Mr Handyman

Kategori: Allmänt

Orken har äntligen börjat komma tillbaka..
Vi (läs Jimmy) har hunnit med att klippa gräsmattan (PREMIÄR!), börjat måla mina pallkragar, och vi har inhandlat en högtryckstvätt så rengöringen av altanen är påbörjad..
Är ledig i helgen och det känns så bra. Trots att vädret inte ska vara det bästa.. Men jag är ledig! ledig, ledig ledig..
Nämnde jag att jag är ledig i helgen.. :-)
Nu ska jag fortsätta kolla upp vad jag ska odla i mina pallkragar...
Trevlig kväll

Välkommen sommar! Hörde att morgondagen sk...

Kategori: Allmänt

100media_imag040 (MMS)

Välkommen sommar! Hörde att morgondagen ska bli ännu bättre, ännu varmare... kul. Synd bara att man Jobbar 12 timmarspass imorgon..

Mor - dotter - dotter middag

Kategori: Allmänt

Efter en fm med måsten, och möte.. Så tog jag bussen ner med tjejerna på stan... För att möta upp mormor och moster.. Shoppa litegrann, kika runt.... Jimmy hämtade upp flickorna.. Sen hamnade vi på Bryggargatan med ett rosévinglas i handen..
Som efter kl 19 blev en middag på Våning 6 i stan.. Tre rättersmiddag med vin, marinerade räkor, oxfilé och hallonsorbet till efterrätt..  Jättegott.. blev väldigt glatt överraskad över hur bra det smakade...
En kanonbra eftermiddag helt enkelt.. Speciellt att vi fick bjuda mamma, det brukar ju vara tvärtom..
Vi får göra detta till en tradition!
Varmt och skönt i solen var det.   
Förrätten
Varmrätt
Efterrätten
Tack för ikväll!
Nu laddar jag för en ny jobbarhelg. Tursamt nog så är vi bortbjudna på middag på lördag.. så trevligt, så trevligt... Alltid kul att få bli bortskämd en stund ..

Vårens projekt är att göra fina pallkragar...

Kategori: Allmänt

100media_imag039 (MMS)

Vårens projekt är att göra fina pallkragar och börja plantera. Är inte helt klart Vad jag ska plantera, förutom jordgubbar .. nu ska jag fortsätta, innan vi ska iväg till en dagiskompis på fika.

Nu har Nova fått en riktig pysslarhörna i ...

Kategori: Allmänt

100media_imag039 (MMS)

Nu har Nova fått en riktig pysslarhörna i sitt rum. Skrivbordet har Hon ju haft sen Hon blev fyra år, men tavellisten ovanför med stången är ny..

Bröllop 1 av 3

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag hemma och laddar för bröllop. Vi har kompisar som ska gifta sig i eftermiddag. Tur med vädret får dom då det mest har regnat och varit kallt tycker jag... Nu får man förhoppningsvis lite tips och ideér inför sitt egna bröllop i sommar.
Annars är det mest jobb det kretsar kring just nu. Mycket mertid blir det, och sjuka barn som äntligen är friska igen.  Vill börja måla vitt här hemma. Har fortfarande sovrumsfönstren kvar och alla innerdörrar. Och desto mer jag ser på huset destor mer ser blåfärgen sliten ut. Men jag tror inte vi hinner i sommar helt enkelt. Måste ju hinna vara lite lediga mellan projekten också.
Vi (läs Jimmy) har grävt upp buskaget framför huset också, där tanken är att vi ska lägga ut nya plattor..
Sen har jag lyckats få tag på pallkragar som ska bli min nya hobby på baksidan. Så lite smått och gott.
Har även hunnit med räfsningen på gården så det är också avbockat på min lista. Det känns som att listan växer då jag ser alla min projekt och drömmar, men plånboken räcker inte till allt tyvärr...
Fick besök av Jeanette och alla hennes barn.  Här har dom lässtund.
Blev uppvaktad på min 30 årsdag med några jättefina ljuslyktor, som nu står i köksfönstret så fint. Dock inte rätt årstid för tända ljus men till hösten lär dom bli välanvända.
Här passar vi på och vara ute i friska luften. Skönt med sol, dock lite blåsigt.

Valborgsfirande och äntligen vår?!

Kategori: Allmänt

Så är vi inne i maj och det har fallit snö igen.. Hade för en stund sen julstämning, då vägen var alldeles vit. Den lilla trafik som var flöt på sakta. Luften kändes som när hösten var på slutet och den första riktiga snön kommit.. Mysigt.
Dock så är det 5 maj, och det borde vara aktuellt med att räfsa gården och börja planera vårplanteringarna.
Valborgs flöt på riktigt bra, vi var bortbjudna å middag och det var jättetrevligt. Grillat till middag, efterrätt, och på kvällen tig vi oss ut för att grilla korv och marschmallows.
Håll till godo med detta inlägg, då jag blev så trött att jag ska gå och lägga mig!