FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Träff med SAIK's lagkapten

Kategori: Allmänt

Nöjda tjejer som var med farmor på stan och fick träffa självaste Jimmie.

Dagen efter...

Kategori: Allmänt

...den stora finalen och det härliga SM guldet spenderades på jobbet. Så jag missade festen på torget, men jimmy och tjejerna lyckades ta sig dit iaf.

Vi skulle se lets Dance på tv. Jimmy som var uppe till 03.00 inatt på Skellefteå kraft arenan har redan somnat på soffan, iza gav upp 20.30. Nova vill prompt se avslutningen på programmet,men precis som förra helgen orkar hon inte. Så hon har somnat på soffan.
Det litar på att vinna GULD.

Trevlig helg!

SMGULD 2013!

Kategori: Allmänt

Grattis till oss!!

Skål!

Dagens bild!

Kategori: Allmänt

Izabelles favoritdräkt nu för tiden. Om hon kunde skulle hon lätt ha på sig den på dagis.

Dom fick melodifestivalskivan 2013 idag när vi var på maxi och handlade inför premiärgrillningen ikväll. Så tjejerna hade framträdanden för oss efter midda'n. Vi hade både farmor och farfar som middagsfrämmande då dom ville uppvakta Jimmy.

Jag avslutar med kort på den fina tårtan som jag gjorde med flickornas hjälp. Det blev ingen turtlestårta som Jimmy ville, utan jag körde mer mot prinsesstemat!
Lovely!

Nä, nu är jag trött, så jag säger god natt.

Just nu!

Kategori: Allmänt

...besöker vi eddahallen. Hade ju tänkt oss dit på freda'n men det var stängt pga simtävling. Man märker att det är mitt i veckan, då det är väldigt lugnt med folk.

Så nu har jag två väldigt nöjda tjejer i barnbassängen.
Sen blir det handling inför middag och att göra en tårta då Jimmy fyller år idag.
Tjejerna tror att pappa prompt vill ha en tårta med en prinsessa på eller Barbie. Ja vi får se vad jag lyckas göra.https://cdn3.cdnme.se/2517809/7-3/pic_516e615fddf2b346cf411599.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2517809/7-3/pic_516e615fddf2b346cf411599.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2517809/7-3/pic_516e6164ddf2b346d0362de5.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2517809/7-3/pic_516e6164ddf2b346d0362de5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2517809/7-3/pic_516e6167ddf2b34729ac9396.jpg" class="image">

Före och efter bilder

Kategori: Allmänt

Nu äntligen är kläderna inlagda och upphängda i garderoben!
Torsdagskväll kunde vi äntligen se resultatet på den nya garderoben, och vi är så nöjda!
 
FÖRE:
 
 
 
 
EFTER:
 
 
 
 
 
Som sagt jättenöjda!
 
Så vad blir nästa projekt måntro?
 

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Nova hade sin 6årskoll idag. Tog spruta som ömmar lite än.. Men hon var riktigt duktig,även på syntestet.. Nu väger hon 17,1 och är 112 cm lång.

Sen ner på stan för lunch med mormor. Vilket dom tyckte var jättekul.

Tanken var att fara på eddahallen och bada men det var stängt på grund av simtävling. Så hem och fixa i garderoben, tjejerna lekte jättebra själva. Sen kom syrran med barn på tacosmiddag och chokladpudding till efterrätt.. Väldigt trevligt det med..

Jimmy är på firmafest med övernattning, så det är bara vi damer ikväll.

Som sagt äntligen fredag och nu njuter vi med karra och ser på leta Dance.

Trevlig helg!

På gång med garderoben...

Kategori: Huset

Jimmy jobbade över, kom hem, och snabbåt för att sen fortsätta med garderoben.

Det tar sin lilla tid med att göra hyllor, och måtta upp allt. Jimmy är ju millimeter människa, noga över att det ska vara rakt.. All utrymme ska planeras noga. Se nedan;

Nu fattas egentligen bara stänger där vi ska hänga kläderna och hyllorna som ska in mellan byrån och ytterväggen!

En shoppingdag.

Kategori: Allmänt

Lördagnatt efter andra hussfilmen som inte alls var lika spännande och bra så bestämde vi oss för att fara på Ikea.

Garderoben har stått oinredd sen i julas och vi har inte vetat hur vi velat ha det därinne.

Väckte flickorna på söndagsmorgon, var där strax efter 10. Handlade några lådor, galgar, värmeljus, 2 byråer som vi då platsbygger ikväll. Jimmy har varenda kväll inbokad denna vecka så det känns som att vi vill hinna klart ikväll så kan man sortera och fylla med kläder på onsdag när jag är ledig.

Vi hann förbi candycorner innan vi styrde bilen mot stan igen.

Var i princip hemma redan kl 17, men då hamnade vi hos Stina och Rebecka för middag istället. Det blev Hämtpizza.. Gott gott!

Var egentligen ledig idag, men en på jobbet blev sjuk så jag jobbade e.m-passet. Hann alltså bara hälften av vad jag tänkte.

Nu ska jag fortsätta att hjälpa Jimmy, så det blir klart någon gång.

Lediga lördag

Kategori: Allmänt

Vilken skön fredagskväll igår. Lagade tacos, och sen blev det klassisk kladdkaka med en kaffedrink. Kaffe, inte min grej, men med baileys och grädde.. Mumma!

Idag har vi softat hemma på baksidan. Premiärgrillat på muurikkan. Fick besök av Astrid, då Johanna och Oskar fick fara in på akuten pga skada i tummen.. Så iza blev jättenöjd över en lekkompis då Nova for på kalas hos Malte. Grannarna kom över med kaffe när vi satt där bak och solade. Alltid trevligt att få surra med dom.

Efter en trevlig eftermiddag for vi till Nyströms för god middag och för att se deras senaste tillskott. Mycket trevligt...

Sen Hem, började se huss-filmen på tv, och nu ska vi påbörja fortsättningen på nästa film. Spännande värre!
SEN blir det sängen. :-)

Lite svammel innan zzzz

Kategori: Allmänt

Jag hade mitt utvecklingssamtal på jobbet idag. Alltid intressant, men det känns som att man hade kunnat prata mycket längre. Vissa saker togs ju bara på ytan. Men det blir rätt så mycket att ta in, kände mig helt slut hela e.m och speciellt när man skulle handla med barnen sen inför helgen. Annars är det en handling jag brukar gilla, just inför helgen. Få handla lite lyx inför fredag, lördag och söndag.

Mataffären bjöd på mjukgöras idag. Eller rättare sagt hela veckan. Blev bra avslutning det!

Tjejernas förskola firar 1 år idag, så dom visade bl.a vad dom gjort. En jättestor etta... Sen har det tydligen ätits extra gott, fikats och varit ballongregn. Kul för dom.
Iza är så nöjd, hon har inofficiellt börjat inskolning på den äldre avd där. Så sista månaderna här ska hon och Nova få gå tillsammans... Snacka om nöjd tjej...

Nää nu får det vara slutsvamlat för ikväll. En jobbardag innan vi får helg.


Påskhelgen 2013

Kategori: Allmänt

Härligt avslappnande helg med mycket sömn, mat, snacks och umgänge. Fick nöjet att fira påsk även med mina föräldrar och syskon + syskonbarn. Tjejerna började helgen med att åka skoterpulkan med mig, men sista två dagarna fick jag nöjet (?) att sitta själv då dom hellre åka skoter. Kul!

Påskharen dök upp två gånger till under påsken. En gång när vi var i morfars stuga och en gång i vår. Sicken tur för flickorna. Sista gången så hade påskharen gömt äggen så dom fick söka rätt på dem i stugan.

Jimmy hade köpt ett pimpelspö till mig, men ingen fiskelycka här inte. Tur att vi ska upp igen i vår, då hoppas jag på bättre tur.


Summering av helgen med andra ord; kanonhelg, som var över på tok för fort!