FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Matsug igen!

Kategori: Allmänt

Det känns som att semestern har gjort en lat, med att komma på nya maträtter och laga "riktig" mat. På sommaren grillar man ju mycket, och sen är det inte mer avancerat än så. Någon sallad och sås till det, sen färdig. Nu kommer jag på mig själv med att sitta på internet för att hitta nya recept och ny inspiration. Bjöd Benke på middag idag, och det blev en ny kycklinggryta.. Mycket svamp, och svampsås. Mumma! Den blev jättegod och tom barnen åt. Dom har ju svårt när det är svampbitar i.

Nu ska jag sluta svamla och sova istället. Jobbar fm imorgon sen har jag ledig helg! Härligt, få se om vi tar oss på matfesten en sväng också..

Välkommen helg!Runwayrun på Skellefteå airport

Kategori: Allmänt

Igår lördag var det premiär för springtävlingen på landningsbanan. Tjejerna var anmälda på knatteracet, dvs 400 meter.
Tjejerna var taggade och värmde upp före. Starten gick och efter drygt halva racet fick izabelle ont imagen. Hon sprang ju på maxfart från början så det var inte så konstigt. Men hon sprang klart loppet, och dom fick sina priser.

Novas bästis var också med och sprang, så dom hade väldigt kul även efteråt. Satt och hade picknick i gräset bredvid banan, då dom andra loppen var. Vi vann inget på utlottningarna men tjejerna var nöjda ändå.

In till stan för middag på allstars, sen hem och slöa i soffan ett tag innan det var dags för pass nr 2 på jobbet igen.


Jag känner av det i kroppen idag att man stått och gått mycket i helgen. Blev ett 12 timmars pass på jobbet idag. Även denna söndag förseningar, vad är grejen med just söndagar egentligen?
Så nu ligger jag i soffan, och frågan är om jag tar mig upp något mer därifrån ikväll? - skulle inte tro det.

Skönt med ledig dag imorgon. Trevlig söndagskväll.

 

Förskolestart!

Kategori: Allmänt

Nu har Nova börjat förskoleklass. Halvjobbigt i början av veckan då man skulle ta in all info, och det kändes halvrörigt. Man hade ju så många frågor om alla nya rutiner. Men nu känns det bättre.

Belle är väldigt nöjd nu för tiden. Hon verkar väldigt tillfreds med dagis och livet just nu.


Nu ligger vi i soffan och ser fångarna på fortet. Och tjejerna är verkligen trötta. Men lite fredagsmys ska ändå hinnas med.
Själv går jag på jobbarhelg jag. Vad gör ni andra i helgen?

Jobbarhelg och ledig måndag på det - gött!

Kategori: Allmänt

Trots det fina vädret hade jag bestämt mig för att städa, tvätta handla och byta sängkläder. Och så fick det bli. Hann ut en sväng på eftermiddagen, då jag fick sola en stund.

Belle ville absolut hjälpa till att skriva handlarlistan, och så fick det bli.

Hon fick skriva Loka och crème fraîche. Och ordet blev lite försvenskat. Enklare så.

Hade jobbarhelg, i helgen som var. Men vi hann en sväng på stan och handla lite kläder till tjejerna och en ny hjälm till Belle. Som hon blev väldigt nöjd över. Sen hämtade vi mat från valentino till vi och schanks. Så lördagsmiddagen spenderades hemma hos dom, med karra på det, innan det var dags för mig att återvända till jobbet vid kl 20.
Bra dag, och på söndagen var det jobb hela dan. Mycket att göra, många assistanser, och förseningar på det. Tur man har ett bra jobb man trivs med. Middagen fick snabbätas i kontrollen. Men å andra sidan går ju dagen väldigt snabbt.

Nu laddar jag för en tidig morgon imorgon. Den första sen i juni. Så 04.20 ringer klockan!

Med det säger jag god natt.

Så trött och så hungrig...

Kategori: Allmänt

Är så trött och hungrig. Men känner att det vore att låta tröttheten vinna och somna hungrig. Men hur kul och lätt är det?

Jag hade en ledig dag idag och då passade vi på att plocka blåbär på fm. Vi var hos tandläkaren för Nova kl 8 imorse så vi hann rätt mycket. Dock var det lite med blåbär runt om där vi bor. Så det blir nog att ta sig någon annanstans. Hallon vill jag också ha. Någon som vet av någon bra hallongömma förutom affären då?

Jimmy är duktig på att vara ute och jobba med buskprojektet, så nu är det inte mycket kvar. Han blir nog i princip klar ikväll.

Nu ska jag gå en sväng förbi kylen innan sängen väntar, god natt..

Strandväder och fritidsinskolning

Kategori: Allmänt

Blev en heldag på stranden igår med Josefssons. Härligt sommarväder. Har även påbörjat projektet med buskarna på baksidan. Vill göra det lite finare så att säga. Så nu fattas bara rabarberplantan. Men snart så...

Idag var det dags för inskolning på fritids för Nova, och Bella fick göra en kortare visit på dagis igen.

Det gick utmärkt för bägge två. Nova längtar verkligen efter skolstarten den 20: nde augusti. Det var en jobbigare stund för mamman i huset som börjar inse att Nova är en stor tjej.
Men det känns bra nu. :-)

Nu är det bara att ladda om för jobb igen. Ha de gott!

Fredag och ledig helg!

Kategori: Allmänt

Haft en skön hemmadag idag. Kände som sagt av träningsvärken. Tänkte ta med flickorna till badhuset, men fick ett samtal från jobbet. Jag hade tydligen glömt börsen på jobbet. Så jag beslöt mig för att hålla oss hemma istället. Tjejerna har haft pysseldag och gjort girlanger till deras rum, med fina resultat.

Emma kom förbi och vi tog oss ut i skogen igen. 3,2 km. Benen kändes tunga. Men det kändes bra efteråt. Och speciellt att känna att det är helg och man är ledig.

Kalas för tjejerna och sen är inget planerat. Så skönt!

Nu ska jag återgå till tvtittandet!
Trevlig helg!

Slut i ben och kropp

Kategori: Ego

Tog mig äntligen ut på en löparrunda med Emma. Som vi har pratat om detta. Till slut så. 6,4 km lufsade vi runt... Jag är mäkta imponerad av att jag klarade av det. Sen får vi se hur länge spring-ilet håller i sig. En jobbardag till sen tar jag helg!

Undrar hur benen mår imorgon?

 

Uppdatering:

 

Dag 1, träningsvärk på en skala 1-10 , klar sexa!

Dag 2, vaknade med värk i armar och ben.. Ska ut och springa i eftermiddag. Det blir intressant när man känner sig helt ofärdig. Träningsvärk på en skala 1-10 . 8:a