FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Stadsfesten

Kategori: Allmänt

Var ut med jobbet igår ikväll, blev bjuden på mat och dryck. Jag trodde att jag skulle vara hemma vid 8, då jag inte var så taggad. Hade mer lust att gå med familjen och se drakbåtstävlingen. Men så trevligt som jag hade det så var jag inte hemma förrän 01.30.

Halvtrött idag, men inte av vinet, utan snarare brist på sömn. Då jag vaknade strax för 07.30 och inte kunde somna om. Steg upp istället. Nova vaknade 10, och Bella väckte jag 10.20..

Har dammsugit, inhandlat färg på färgaffären, och gjort räkningar idag. Med andra ord, inte gjort mycket. Jimmy är på stadsfesten ikväll så bara vi damer hemma. Då lyxar vi med jordgubbar och grädde.


Måste bara visa vad jag fick av Nova när jag fyllde år. Hon tyckte jag skulle nya bågar till glasögonen, en med färg, mycket färg. Idag hittade hon åt dem, och tyckte jag skulle använda dem.
Sagt och gjort!

Men den bilden säger jag go kväll!

Boviken premiär

Kategori: Allmänt

Fint väder idag igen så jag och tjejerna begav oss till boviken för lite sol och bad. Där Jimmy också slöt upp för lite lunch.

Blev lek med grannpojken som också var där.
Mycket fika, sand överallt. Som tur var inte i fikat. Men det är verkligen det negativa med stranden, all sand!

Hemma vid 16, hade lovat Bella att blåsa upp en pool här hemma. Kom på att den gick sönder förra sommaren men att vi hade en annan sen tidigare år. Började blåsa upp den med kompressorn, men när jag började närma mig slutet så ser jag ju att det var hoppborgen som jag köpte till Nova på rea under första sommaren i huset.

Men Bella kom på att fylla den med vatten och bada ändå. Sagt och gjort, det funkade jättebra.

Vi har haft farmor och farfar här på middag. Druckit lite vin. Haft väldigt trevligt.

Och nu sitter vi i soffan och ser på mission impossible. En bra dag helt enkelt. . .


Måndag igen...

Kategori: Allmänt

Härlig dag idag med sol, och varmt har det varit. Hade tänkt ta tjejerna och bada, men det blev blomplantering och grannhäng istället. Och så har jag äntligen fyllt kylen med mat igen. Den ekade tom imorse.

Inhandlade nyablommor till framsidan då en av dem hade blåst av under helgen. Fint blev det igen. Sen lyckades jag fylla blomlådan under groventrefönstret med dahlier, och lite annat.

Jimmy har ju sprayat mina blåa krukor till svart. Blev jättebra. Fyllde en av dem med blomman som blev över. (Den som stått på framsidan, men där ena gått av i stammen) så få se om den överlever.

Tog två kort när tjejerna låg i soffan och såg Lotta på Liseberg.

Med dessa ord säger jag go kväll' och god natt

Midsommar!

Kategori: Allmänt

Midsommar i bygdsiljum. Firades först nere på Westmans med lundmarks, hamburgare och mjukglass. Och Fiskedamm till barnens stora glädje. En båttur hann vi också med. Solen kom ju fram på riktigt och började värma på eftermiddagen. Middagen blev ju hemma hos mina föräldrar. Sangria till välkomstdrink, fam Berg dök upp, grillen startades och det blev riktigt gott. Vi hann med både stövelkastning och musikquiz innan sängen väntade strax efter 01. En jättetrevlig kväll med lundmarks och berg! Vi kör detta nästa år med, Visst? :-)
Och då hoppas jag att Lisa med familj håller sig friska och hänger på!


Dagen efter regnade det som om himlen var öppen. Vi for på kalas till syrran som fyllt år! Väldigt Gott med fika. Nova och izabelle hann både vara med Astrid, och sen Moa och Rebban på eftermiddagen då vädret blev bättre igen. Jättegod lax till middag.

Hem idag till stan på eftermiddagen. Jimmy fixar på här hemma med ditt och datt. Och jag fick blommor av farfar som skulle ner i jorden. Det har varit mitt projekt idag.


Snart hoppas jag att vi kan sätta oss ner i soffan och se lite tv, innan sängen väntar.

Go kväll

Testprovare

Kategori: Allmänt

Jag är en riktig glassälskare. Testar gärna nyheter, vare sig det är Ben och Jerrys, Hemglass, GB, glass med champagnesmak (en av Izas favorit faktiskt) eller lakrits.
 
Nu såg jag på tv reklamen om Arlas Mjukglass.
Jättenkelt att göra, och klart inom 4 timmar.
Enkelt för flickorna att hjälpa till med.
Gott att tjuvsmaka från.
Något som flickorna också uppskattade att göra.
 
På fredagen åt vi den som vanligt i skål, och på lördagen när vi hade middags och nattbesök av Jeanette. Då åt vi det med kladdkaka. Riktigt gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
Betyg 3,5/5
 
 
 
 Nu firar jag in semestern med vaniljglass och jordgubbar. Jobbade sen kväll ikväll, så nu varvar jag ner med detta och lite choklad.. och ser greys.. vad annars!
 
Go´natt
 
 
 
 

Slutet nära...

Kategori: Allmänt

Nu har tjejerna endast två dagisdagar kvar innan sommarlovet är här.
 
 
Vi var på dagisfest i måndags, och vi hade väldigt tur med vädret. Solen tittade fram. vi hade picknick ute på dagsigården och alla barnen sjöns sånger för oss. Vlken tur(!) sen, hann bara komma hem så öppnade sig himlen. Spöregn och åskoväder. 
 
Och idag hade Nova avslutning för alla 07ór på hennes avdelning. Dom hade gofika och alla barnen fick en strut med godis. Känns jättebra att Nova ser framemot fritids i höst, men det är ändå med en tår i ögat man inser att dagistiden är slut. Vi har verkligen varit så nöjda med dagiset, men som tur är så går ju Izabelle kvar ett tag till.
 
Jag avslutar med lite firarbilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Go´kväll
 
 
 
 

Lloret de mar 2013

Kategori: Allmänt

Vi hade turen att bli bjudna till Lloret de mar (som ligger vid spanska kusten för de som inte vet)
 
Jättebra väder, all inclusive för all mat, glass och dricka. Skönt och smidig att slippa ta fram börsen för all glass och chips till kidsen.
 
Mycket bad blev det (inte för mig då jag inte gillar att bli blöt), men jag passade på att sola.. Sola så pass att jag fick blåsor. Så nu flagnas det för fullt på mage, rygg och armar.
 
Vi tog oss till Barcelona en dag, men annars höll vi mest till vid poolen eller havet. 
 
 
Härligt med semester, men att komma hem är inte helt fel heller. Man uppskattar den svenska maten mer igen.
Så till middagen när vi kom hem grillades det hamburgare och åts hemmagjorda pommes. Med äppelpaj och vaniljsås till efterrätt.
 
 
Nu har jag lagt ner en massa bilder här under, så håll till godo!
Jag låter bilderna tala för sig själv.
 
 
 
 
 
 

Bilder från LLoret de mar -Spanien

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen i bilder

Kategori: Allmänt

Vilket väder. Minns mina somrar i tonåren när jag jobbade på skebo. Att jag tänkte att när man fick egna rabatter hemma att det hux flux skulle bli kul att rensa ogräs. Det stämmer inte.

Det var kul de sista 5 minuterna då slutet var nära. Och varmt var det igår. Det brände på ryggen så jag var tvungen att ta på mig linnet, för att slippa mer blåsor.

Ska lägga in bilder från Spanien resan imorgon - vilken härlig resa!
...många fina bilder blev det.

Nä nu säger jag god natt