FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Påskharen på besök

Kategori: Allmänt

Med tanke på att vi inte är hemma så mycket under påsk så låter vi påskharen komma redan imorgon. På påskafton brukar farmor nämligen ge flickorna varsitt. Så två lördagar på en långhelg, inte illa.

Hoppas helgens väder blir bra, så man får lite sol på sina kinder.

Nu ska jag se ett greysavsnitt och sen hitta åt sängen. Jimmy har redan(!) gjort natt. Och det händer typ aldrig att han gör natt före mig.

Trevlig påsk till er!

Härlig morgon!

Kategori: Ego

Härligt att vakna till vackert väder, och att höra barnen leka i Novas rum.

Igår tog vi oss ner på stan och köpte nya underställ till barnen, och nya googles till dem. Åt lunch hemma, för att sen fara och småhandla. Sen höll vi oss ute från 13.00 tills de att Jimmy kom hem från jobbet 16.30. Och inte ett gnäll eller ett försök att dom ville gå in. Var väldigt glatt överraskad över detta. Men vet varför, och det är vår stora vattenpöl nedanför uppfarten som lockar.. Tur galonischar finns.
Tog en massa kort med andra kameran, lägger in dem senare!
Håll till godo med detta!


Nu ska jag stiga upp, så jag hinner litegrann innan jag ska på jobbet...

Tjejkvällen i bilder...

Kategori: Ego

Hade reunion i fredagskväll. Det var en riktigt trevlig kväll som pågick till småtimmarna.

God mat, gott vin och underbar efterrätt om jag får säga det själv. 😉

Håller tummarna att det blir en tradition detta. Då det har hänt mycket de senaste 12 åren. Så nog finns det saker att prata om.


Positivt besked

Kategori: Allmänt

Loggar in på Skatteverkets hemsida. Kollar upp skattebeskedet. Blir nog en helt OK sommar och semester.

Annars då, iza har ramlat på dagis i rutschkanan. Fått en blodblåsa ovanför tanden. Hon klagar på att hon har ont i benet. Vet inte om det beror på fallet idag.. Brukar 4-åringar klaga eller ens känna av växtvärk?
-nu ligger hon här bredvid, har äntligen kommit till ro för femte gången. Pappan i huset är på jobbet, och vi gör natt !

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Efter ha jobbat e.m-passet så är det skönt att komma hem till familjen, soffan, godisskålen och läskglaset. TREVLIG HELG!

Träning -check

Kategori: Allmänt

For ut lite tidigare på jobbet för att hinna träna på jobbet. Försökte hitta en ursäkt till att slippa, men utan resultat... Tur man känner sig duktig efteråt. Och som vanligt med ett stort fruktsug. Är inne på min 4:de idag...

Har spenderat kvällen i garaget med skoterpulkan, men nu tar vi natt. En jobbardag kvar sen tar vi helg, nice.

Tjejerna ser framemot sina kalas i helgen. Och jag längtar till sena kvällar, vin till god mat och sovmorgnar.Bilder från middagen och kvällen..

Kategori: Allmänt

Lilla Vasaloppet! -check

Kategori: Allmänt

Idag åkte både tjejerna Vasaloppet. Härligt med sol, och glada miner. Vi följde med grannarna, då Emma också skulle åka. Man märkte att iza börjat få ordning på stavarna och att hon tog mer hjälp av dem än förra gången. Novas debut gick över förväntan. Några fall blev det för dem alla,och slut i benen, men lyckan var total när dom fick varsin medalj och diplom vid mållinjen.

Middag blev det på allstars sen, med milkshake till efterrätt.. Sen förbi på hemmakväll för karra, och snabbt hem för att hinna se början av mello.
-jo fel låt vann...

Tack å hej

LEVERANS

Kategori: Allmänt

Äntligen kom det flickorna beställt. Hux flux är sommaren och Spanien på ingående, och det är kul att ha köpt nåt fräscht sommarplagg.

Vet inte vad jag ska säga...

Kategori: Allmänt

Lugn f.m hemma. Flickorna lekte på jättebra hemma. Man märker att efter en dag på dagis så är dom nöjda över att bara vara hemma. Jag passade på att storstäda lekrummet, oj så fint det blev.. Funderar på att fortsätta i Novas och izabelles rum. Är ju ledig 2 dagar till, likabra att fortsätta på denna dammjakt. E.m fortsatte med fikabesök av svågerns snälla flickvän. Alltid lätt att prata med, och hux flux var klockan 18.30 och hög tid att fixa middag. Jimmy jobbade över. och inte klagade tjejerna på att middagen blev sen, dom var ju mitt i leken... Som sagt skönt att ha någon att ventilera med.

Kvällens projekt var att renskriva recept, men man blir snabbt slut i handen. Så jag pausar till imorgon.

Nu ska jag se klart wikegårds hockeyprogram sen väntar sängen!

God natt

Skön helg slut..

Kategori: Allmänt

Överraskade maken på fredag, eller först lurade jag hem honom tidigare från jobbet för att jag skulle iväg och jobba. (trodde han). men istället kom han hem till en drink.. Han blev väldigt glatt överraskad. Sen tog vi oss till bussen och ner på stan. Hann en sväng ner på telefonaffären där jag inhandlade en ny mobil. Alltid kul med en ny leksak.
 
Sen in på Aqua spa för en duobehanding (jag valde ansiktsbehandling vilket var väbehövligt, och J valde massage).
 
Möra därifrån så gick vi upp på Våning 6 för en tre rätters middag och en flaska vin. Vilket smakade väldigt bra.
 
Var hemma redan kl 19, så vi hann med en myskväll med Nova (då Izabelle hade somnat redan innan kl 18). Så vi såg gladiatorerna och åt lite karra.
 
Lördag mitt på dagen tog vi oss till Bygdsiljum för att se skotercross, men det var ju inte det bästa vädret så det slutade med att flickorna gick och satte sig i bilen för att hålla värmen.. 
 
Stannade över natten, och det var väldigt trevligt. En liten drink med nötter och Mello fick avsluta dagen!
 
På söndagen var det kalasdags för Nova så vi skulle vara i stan igen kl 14. Men det blev tajt, då tanken var att vi skulle få med oss en pulka hem. Vi hade nämligen lånat en släp i stan. Men pga av en påkörning under söndag f.m så fick vi inte upp kåpan på släpen, så vi fick köra den tom hem. Och det gick inte så fort hem, och när vi hämtat upp presenten började däcken låsa sig så den började slänga på vägen. Fick dumpa den på en ficka längs vägen för att hinna lämna Nova i tid på kalaset. Sen tillbaka och kämpa på med släpskrället igen så vi kunde köra och lämna den på firman igen. 
 
Hem för att skotta bort all snö som fallit under helgen, hämta Nova igen, ner på bussgaraget en stund, sen handla lite grann, sen hem och göra Tacos. Iza somnade på soffan strax efter 19, och sen somnade jag och Nova av en stund under Så ska det låta. Jimmy for tilbaka till bussgaraget, och nu sitter jag här. Har just skickat in dagistiderna...
 
 
-Hur har eran helg vart?
 
 
Och nu säger jag godnatt!
:-)