FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Babbel babbel

Kategori: Ego

Nu har jag ätit levaxin i drygt 3,5 veckor, och ökat dosen till 2 per dag. Inga större förbättringar men det kan ta många månader.. Upp till ett år t.om. Däremot så har min balans blivit sämre. Har sökt runt mycket på internet om biverkningar och det kan vara en biverkning. Ska till BVC om en vecka drygt, få se om det ändrats nåt, och om Clara kommit ikapp med vikten. 

Ikväll gjorde hon natt kl 19, efter en flaska och lite mjölk av mig. Så får se när hon vill ha mat inatt? 

I helgen som va hann vi med surströmming med grannarna, kräftskiva och hummergrillning på lördagen med vänner och runway run ute på mitt jobb, där flickorna sprang. Bella tog ut sig, och kämpade hårt. Hon är ju en tävlingsmänniska ut i fingertopparna. Nova joggade och tog det lugnare. Hon kunde ha tagit några placeringar om hon velat. Men hon tog det lugnt.. Alla fick ju ändå pris.
Så nu laddar vi inför nästa år, och då ska även jag vara med är tanken.. Man kan ju gå om man inte orkar springa hela landningsbanan. 
Nä nu ska jag sova! 
Ska fortsätta sortera kläder hemma, och fara förbi jobbet en sväng. Izabelle är ledig från förskolan för att hälsa på en kompis istället, och Nova är såklart i skolan... 

Natti natti


Ordning och reda, del 1 av ???

Kategori: Allmänt

Tog i tu med tvättstugan som har fått samla på sig bebisgrejer, ställning med tyger, tapeter och annat skräp på golvet. Men nu på em när det ändå regnade gjorde vi det finare. Inga före bilder tog jag, men däremot efter. Lite jobb kvar på bänken och golvet bl.a tapeter som ska upp i korridoren, tavlor som ska upp på väggen och några lådor som ska in i badrummets lådor. Vill ha små förvaringsfack till alla hårband, salvor, krämer och smink. 
Gallret ni ser ska upp i vårt nya kök! 
Lätt förvaring för Novas gympasaker.
Som sagt; vi ser ljuset i tunneln! Härligt med ordning och reda! 
Imorgon tar vi nästa rum... Groventren here we come!

Bockar av i nya ikeakatslogen saker vi behöver för förvaring. Så det lär behövas en tripp dit snart. 

Nä nu natta kudden, god natt 


Statusuppdatering

Kategori: Allmänt

Status..

Gjorde mitt första taxfreepass i fredags på jobbet. Gick bara fint. Känns som att man aldrig varit ifrån. 
Kul, men uppskattade att komma hem. 

Nova spelade sin andra fotbollsmatch igår, och dom vann med 12-1. Hon fick göra sitt första mål. Jag hade även då tagit på mig att göra ett första arbetspass i kontrollen då. Hann till matchen dom sista minuterna. Det var ändå kul att få göra ett inhopp på jobbet, men det kändes tråkigt att jag missade Novas match. 

Izabelle har sovit hos farfars tre nätter. Det har varit väldigt tyst här hemma. Nova märker man ju knappt av. Men i lördags for Nova dit och sov där i två nätter. Innan skolan börjar. Så nu fick vi Kvalitétid med Bella istället.  Hann med både Max, ett besök på loppisvillan, (är på jakt efter en speciell teakbokhylla), anteakaffären, fika på stigs, mariospelande, och ett besök hos grannarna vid deras eldstad. Mysigt. Men kallt blev det. 

Och nu(!)
Clara tar äntligen flaskan. Hon är inte alls lika sugen på det jag erbjuder. vi var på en extra vägning i torsdags. Hon har gått upp till 5400 gr, så hon är på väg tillbaka. Men dippet på hennes kurva var riktigt rejäl så hon har en bit kvar. 

Och jag tar min medicin och väntar på att få orken tillbaka.. Känns så bra att man fått ett svar på varför man mått som man gjort. Läkaren sa i torsdags att hon nog aldrig sett så dåliga värden på dessa prover. 

Ligger nu vaken och tänker på allt som jag vill hinna med idag. Jimmy for till Stockholm i morse. Sista sommarlovsdagen. Känns lite sorgligt, men Nova är peppad inför att börja 1:an, och Bella längtar efter förskolan. Så det känns ju bra. 

Nä upp och hoppa! 
Åh va gott med bord

Taget för ett år sen. Snart dags igen!Vardagen

Kategori: Allmänt

En liten uppdatering så här på morgonen.. 

Jimmy har gjort sin första arbetsvecka, men som tur var så kunde han flexa ut tidigare både måndag, tisdag och fredag. Så vi har passat på att njuta av semesterkänslan ett tag till. Nova spelade sin första fotbollsmatch i torsdags.

Blev iaf förlust med 7-9 mot kaif om jag inte tappade räkningen helt. Tyckte allihopa var jätteduktiga. Verkligen. Alla kämpade på bra. 

Värmen försvann ju, och sen dess har Clara blivit nöjdare. Sover mycket bättre på dagarna. 
Izabelle vill ha vinter nu. För hon vill åka skridskor. Ja hon lär ju få vänta. Först ska vi ju ha en fin höst hoppas jag. 
Och Nova längtar efter att få börja skolan. Och där är vi ju snart. Börja få till en vardag igen med att passa tider, veckomatsedlar.. Man börjar uppskatta helger igen. 


Har äntligen fått svar på mitt trötthets-, håravfalls-, och ledvärksproblem. Lider av hypoteryos.  I folkmun säger man struma. Så alla fattar. Har läst på så man blir klokare. Det innebär iaf att min ämnesomsättning i kroppen är kritisk låg. Ligger på 1,7, men ska enl doktorn ligga mellan 12-22. så nu äter jag tabletter för att bli piggare och orka mera. Och ska ta nya prover om en 
Månad, så min dosering blir rätt. Härligt att man hittat felet iaf. 

Clara lärde sig ta flaskan igår, utan större gnäll. Första svängen fick jag muta. Men sen så! Hoppas det går lika bra idag. Claras nya solbrillor

Novas tidiga 7 årspresent.

Nä nu är det dags att kliva upp. Magen skriker efter mat.