FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

3 advent

Kategori: Allmänt

Då var ännu en helg över. Stor skillnad nu är ju att Jimmy har "jullov" redan så vi har kommit ner i ett skönt tempo. 

Planerar lite husprojekt, pratar julklappar, dricker glögg, spelar Mario.. 

Vi hade middagsfrämmande i fredags där jag gjorde en god efterrätt; cheesecake med passionsfrukt och jordgubbar. Det var en jättetrevlig kväll. Helgen känns längre när man redan haft gäster på fredag så både lördag och söndag tog vi det lugnt. Clara har lyckats dra på sig en förkylning så hon var spak hela lördagen. Hon sov mest.Lördagsmyset.. Mario och karra.

Imorgon blir det en sväng till sjukgymnasten, Jimmy ska ta bort gipset och börja träna. Sen blir det middag med Benke och Emelie. Ska bli kul att se deras nya lägenhet. 

Trevlig 3dje advent!

2:a advent

Kategori: Allmänt

Hela 4 timmar var vi tjejer ( minus Clara som var med pappan i huset) på en pysselverkstad på moröns bönhus. 

Det fanns verkligen allt! Alla olika sorters papper, kottar, ull, lim, stämplar, snören, glitter och målarfärg i alla färger, marsipan, kvistar, kottar.. Ja listan kan göras lång. Det bjöds på fika. Vi for med en klasskompis till Nova och hennes mamma. Det var väldigt trevligt och uppskattat av tjejerna. 
Julglögg med trevliga vänner på lördagskvällen.

Vi testade några olika glöggar, och min favorit blev Morbergs vita glögg. 

Sen åts det lingonpannacotta, hemgjorda biskvier, knäck i olika smaker, tryffel med chili... Toblerone och  choklad. 
..så det gick ingen nöd på oss!Söndagen blev lugn. Pappa tittade förbi med saffransbullar och ischoklad. Jimmy målade några lister som fattas till korridoren.

Vi fotade julkort och jag julpyntade klart!


Tillfällig lösning att hänga julstrumporna där. Vi hittade även en till Clara. Men hon ska få en med sitt namn.


Glad 2:a advent!

1 advent

Kategori: Allmänt

Njutit av en bra helg! Idol och tacos i fredags, middagsgäster i lördags då vi fruar skulle laga 3rätters middag. 
Lyckades helt ok. Gjorde ny förrätt med lufttorkad skinka, ruccola och pinjenötter. Som jag blev nöjd över, fondue till huvudrätt. Inte speciellt komplicerat då man inte behöver tillaga så mycket och pepparkakscheesecake till efterrätt. Lagom avancerat. Och en väldigt trevlig kväll. 

Idag kom syrran och Astrid förbi så vi for ner på skyltsöndagen. Trängdes fram till tomten, och gick sen runt. Inhandlade faktiskt någon julklapp. Köpte med oss julfika och väl hemma drack vi glögg och åt lussebullar. 

Köpte mat från pairats innan syrran for.. Trevlig dag med andra ord. Helgerna går verkligen snabbt.. 

Nu har jag precis avslutat inslagning av paket till tjejernas julkalender. Och det tog en bra stund. Så med andra ord säger jag god natt och hoppas ni haft en bra första advent!