FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Dos nr1

Kategori: Allmänt

Ringde in på förlossningen och fick komma ikväll. 30 min i dropp.. Jag skulle tydligen inte förvänta mig ett mirakel efter första dosen, utan jag ska ju dit igen... 


Öm i armen efteråt.. Lite brännande känsla just ovanför nålsticket. 
Jag ska dit på fredag igen då jag tyvärr jobbar torsdag.. 

Annars idag, så har jag och izabelle varit på bokrean. 8 barnböcker blev det. Lassemajas detektivbyrå, och lätt att läsa böcker till Nova. Alfons böcker ville iza ha. 


Och Jimmy kom hem med en sån där dymo som jag letat efter. Så nu kan jag börja märka saker. 

Och först ut var: 
Nä nu återgår jag till tvn innan sängen väntar... 
Härligt med en ledig dag till. 


Tiden springer!

Kategori: Allmänt

Går in i v 35 idag.. Börjar komma in i boa-stadiet.. Sorterar, slänger saker.. Arrangerar om inför tjejernas rumbyte. 

Slapp jobba fredag och lördag, så fredagen blev en slappardag. Nova for till en kompis och iza till en annan.. Blev bjuden på tårta hos grannen.. Åt en lugn fredagsmiddag hemma hela familjen, och sen blev det fredagsmys och fångarna på tvn. 

Lördag fm innehöll OS, och softande i soffan.. Bad för tjejerna som sen for på kalas. Då passade vi på att göra en runda på stan och ta en fika på lilla Mari. Det var ett tag sen man var där, men ett riktigt mysigt café. 

Åt middag hela familjen med Eva Maria och Andreas på bishops. Och avslutade med efterrätt på Max. 

Hem för mello och karra. Men det var ingen som var speciellt sugen på sött efter den brakmiddagen. 

Och slutligen idag, spelade spel på fm och jobb mellan 12-18.30.. Det var vår helg det! 

Nu rask takt mot nästa! Nova har upptäckt en ny lös tand... 

Och läkaren ringde!

Kategori: Allmänt

Injektioner i armen, a' 5 doser. 

Läkaren ringde redan idag och sa att järnvärdet gått ner, till 98. Depåerna var så gott som på noll. Så till veckan ska jag åka på förlossningen för första sprutan. Först ska jag dock vänta ut svaret ang sköldkörteln. Så att det inte är den. Men läkaren ville att jag ska sätta igång med det här redan på måndag efter de sista provsvaren så jag hinner med alla sprutor innan v 38. 

Det negativa är att jag måste ju betala för det här.. 1600kr. Men det blir ju värt det, om jag känner mig piggare. 


Ska visa Senaste inköpen från stan igår:


Izabelle tyckte jag hade köpt pojkbyxor (dom med 5:an på) och en tjejbody (den röda) .. Dom här valde izabelle ut på Ica maxi...  

Nu ska jag återgå till tv 3 och OS i sotji! 


Uppdatering

Kategori: Allmänt

Förra helgen var vi i bygdsiljum för att fira både mormor och izabelle som fyllt år. Vi tog med oss en tårta vi beställt. Nu har Jimmy bilderna på tårtan, så får visa den senare. 

På lördagen lämnade vi tjejerna hos mormor o morfar och passade på att fara till Umeå på babyproffsen för att se alla deras kampanjer och rea! Vi skulle nämligen inhandla ett babyskydd. Och det slutade inte bättre än att vi for därifrån med babyskyddet, barnvagn, skötväska, babymössa, gosedjur och babyfilt. Middag på bishops med Pernilla och Emma i måndags. Lyxade till det med efterrätt sen. Satt och surrade fram till kl 22 när bishops stängde. Trevligt trevligt.. 

Börjar känna att man vill göra saker klara inför bebisens ankomst. Hemma pratas det namn, jag kollar bebiskläder, och planerar barnrummen. Väntar fortfarande snällt på att tjejernas sängar ska komma. 

Läkarbesök igår morse. Tog nya prover för att kolla järnvärde, depåerna och sköldkörteln. Och får svar på måndag. Om värdena inte har gått upp så blir det injektioner i armen för att fylla upp depåerna. 5 st ska jag hinna med innan jag går in i v 38. (Går in i v 35 på söndag)... 

Gick på stan sen. Handlade lite barnkläder (ska lägga upp bilder) ...  Lunchade med Monica från jobbet. Och hade en lång pratstund innan vi skulle hämta Nova på skolan. 

Och idag, härliga fredag..  Vet inte om jag måste ut på jobb i em, så ligger bara lågt och latar oss i soffan. Nova ska iväg och leka hos en kompis efter lunch. Sen blir det en lugn kväll hemma hos oss. Äta chips och godis och se fångarna på fortet. Jobbar jag så är jag ju hemma lagom till fredagsmyset...

Bilder från kalasfirandet

Kategori: Allmänt

Som sagt lovade bilder från kalaset som var nu i helgen. 
 
Vi sjöng för Izabelle på torsdagsmorgonen, och hon fick öppna de första presenterna.
Hon blev jättenöjd över skidorna och onepiecen. Vi åt tårta, och hade en skön dag hemma.
 
Farmor var förbi och hämtade tjejerna för fika på Stigs så jag fick en stund hemma själv.
 
 
Mer presenter kom på kvällen, då farmor lämnade några paket och vi hade fått våran försenade leverans från lekmer.se
 
Kläder, ansiktsfärg, råttfällan, lego friends var några av det saker hon fick.
Och så fick hon lampor till hennes nya rum. Längtar efter de nya sängarna så man kan få börja göra klart där rummen.
 
 
Kalas på lördagen.
En peppad tjej som hade bjudit 6 kompisar.
 
Fika och glass med tillbehör bjöds på, sen blev det disco i Novas nya tomma rum. Där dicokulan hängde i rummet, och där det bjöds på popcorn, chips och godisremmar.
 
Blev väldigt imponerad av att alla dansade och höll igång hela kalaset!
Hade två lekar i beredskap ifall dom skulle ledsna, men det behövdes inte.
 
Vi avslutade med skattjakt/fiskedamm, då Izabelle ångrade sig just före kalaset och ville ha fiskedamm istället. Så istället för att hitta godiset fick dom hitta fiskebiljetter istället. Och sen ställa sig i kö och fiska. Tror det var mycket uppskattat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firande av izabelle!

Kategori: Barnen

Jag hade jobbarhelgen, den som va. Så vi satsade på barnkalas och hockey på arenan med tjejkompisar till Nova och iza på lördagen. Det bästa av allt var att Jimmy for med flickorna och den andra pappan och flickorna, så jag fick 3,5 h egentid. Och den spenderades i soffan med två olästa tidningar, lite karra och tvn för mig själv.. Skönt att kunna vila. 

Ska skriva mer och visa bilder från izabelles kalas senare. 

Igår kväll efter middagen så hade vi hit Jimmys sida på kalas. Hon fick mer lego friends tills hennes förtjusning. Vi hade gjort en egen tårta, med både maräng- och sockerkaksbottnar. Hallonmousse, marsansås, sylt och grädde. Och på toppen Dajm och smarties. 
En trött tjej efteråt, så redan innan gästerna farit vid 19.30 så gick izabelle självmant och borstade tänderna, för att hon ville sova. Det tar på krafterna att fylla år! 


Grattis världens bästa izabelle!

Kategori: Barnen

5 år idag. 

Tänker hur det var när hon föddes. 

Snöstorm. Bilar som körde fast. 

Kort värkarbete. Började vid 07.00 åkte in vid 09.30

Hann bara vara på BB i 12 min innan hon tittade ut. 

Vägde 3420 g

Var 51 cm lång. 

Ljust hår. 

Vilken grej, och snart är man där igen. Men idag firar vi izabelle, i one piecen hon fick nu på morgonen och med de nya pjäxorna på fötterna. Blev väldigt uppskattat! 

Nu ska vi fortsätta att äta lite tårta innan Jimmy beger sig mot jobbet. 

Seg måndag

Kategori: Allmänt

Efter en intensiv vecka och firmafest på pite havsbad på lördag så somnade jag tröttast av alla igår kväll.. Tursamt så har jag bytt skift idag så jag blev ledig. Ska försöka baka inför izabelles 5 årsdag. Frågan är hur mycket jag orkar med. 

Borde städa, men hur lätt är det när korridoren och allrummet är bombarderat med byggmaterial och golvlister. 

Firmafesten var jättetrevlig! God mat och underbart efterrättsbord. Massor med lösviktsgodis, marängtårtor och annat gott. 
Vi la oss vid 02.00 och steg upp till en trevlig hotellfrukost. 
Söndag em spenderades hemma hos en från föräldragruppen. Som ska ha barn två veckor före oss. Jättekul, verkligen. Jag hoppas på en BB date då vi får tidigare och dom går över tiden litegrann. Bra planerat visst? 

Hann tapetsera Novas rum klart i helgen. Så ikväll ska golvlisterna dit och sen städas ur, så vi är redo för ankomst av sängen. Och så ska väggen till korridoren göras klar! 

Nä nu ska jag gå och vara duktig!