FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Krafterna tar på..

Kategori: Allmänt

Skönt när hela familjen är lediga tillsammans. Vi har verkligen haft bra väder. Suttit ute på kvällarna. Spelat badminton, och Nova har tränat på bra och blivit duktig. 

Vi har bl.a. hunnit med att hälsa på i Novas klasskompis stuga. Jätteskönt i vattnet, och det var inga som helst problem med att doppa sig. Synd om Nova däremot som föll och landade på trappstegshörnet, och fick ett ordentligt sår på låret. Sen kom det en massa blåsor så det blev ett besök på BVC igår morse. Nytt omslag och nu ska det tvättas och bytas varje dag. Värmen har tydligen gjort det tuffare att läkas ordentligt. 

Sköterskan passade på att väga lillan igen för att se hur vikten utvecklat sig. Nu vägde hon 5000 g, och kurvan har dykt ännu mer så nu ska jag trappa ner amning för att ge ersättning istället. Känns både och. Jobbigt med "tillagningen" men ska fortfarande ge nattamålet och morgonmålet från bröstet. Så det känns ju smidigt. Sen blir hon ju 4 månader snart så då ska vi introducera gröt till henne..


Izabelle mår bra. Speciellt sen hon fick igen sin handväska och börs. Hon passade på att köpa sin sommarpresent så fort börsen var hemma igen. Och det blev dockan Anna från Frost. Snacka om nöjd tjej. Nu väntar hon på att Elsa ska komma till butikerna i stan. Så hon kan köpa den med. 

Själv är jag trött.  Clara har ju inte blivit helt mätt på min mat så hon har inte varit helt tillfreds. Gärna legat i min famn och ätit, sen sovit. Lägger man bort henne, ja då vaknar hon antingen direkt eller efter 10-15 min. Så vi får se om det ändras nu efter ändring av kost. 
Hon har börjat bli mer intresserad och "sitter" gärna i soffan och tittar runt. 

Lägger in som avslutning lite bilder från min mobil. Från veckan som gått!Lägger in flera från kameran senare! 

Härliga underbara sommar!

Kategori: Allmänt

Solen skiner och man klagar inte. Tjejerna har förutom lekt med kompisar mest badat i vattenspridaren. 

Satt ute med grannarna till midnatt igårkväll, och det var inga som helst problem med någon kyla. Bara det kan man ju glädjas över. 
Sommaren är ju på tok för kort här.

Och så har vi hunnit med  en sväng till Umeå för att Jimmy skulle träffa läkaren ang hans finger. Så nu går han med handstöd igen och väntar på ny operation. Och denna gång blir det tuffare rehab, så nu ska hela armen från armbågen ner vara helt stilla under ett par veckor. Får absolut inte röras, sen måste skenan sitta kvar längre. Läkaren var inte nöjd över att Jimmy blev av med den så snabbt förra gången. Men han följde ju bara sjuksköterskans direktiv. Så med andra ord blir inte höst/vintern kul. Jag med 4(!) behövande hemma. Sen matlagning på det, städning, snöskottning, handling, hämtning/lämning förskola och skola. Om det iaf varit den vänstra handen, men åh nej... 
Ja vi ska försöka njuta av sommar och ledighet istället. 

Idag har vi iaf varit på stranden i Sjöbotten. Skönt i vattnet, flickorna har blivit mycket tuffare. Så nu var dom ända ut till halshöjd. Iza har kommit på att hon ska lära sig simma, så Jimmy och hon kämpade på där ett tag. 
Clara hade fullt upp med att ha sand i.. Ja munnen, på kinderna, runt ögonen, på tungan. Men hon är så fasligt snabb på att greppa tag i sanden, och föra handen till ansikte och mun. 

Lite bilder från igår och idag!

Och från idag:Tur våtservetter finns!Avslutade med glass på Stigs!


Från kust till kust!

Kategori: Allmänt

Årets semestertripp blev från Skellefteå – Kungens kurva Stockholm – Öland - Oskarshamn –Vimmerby – Borås – Göteborg – Vingåker – Gävle och hemåt. 10 dagars semester.

Riktigt härliga dagar, vi bilade natten ner till Stockholm. Mötte upp Sarah, Johnny och flickorna på Scandic. Besökte Ikea under dagen, handlade gott godis i en annan gottisbutik, hamnade på Heron city och åt middag på pizza hut.

Bilade dagen efter ner till Öland. Där bilen äntligen fick stå ett par dagar. Sköna och varma dagar i solen, som innehöll besök på Ölands djurpark, karusellåkning, besök i badlandet, varma chips, glass, rosevin i solen, grillning utanför stugan, sena kvällar, skratt i massor, boccia och.. ja jag kan fortsätta…  Vi bodde i ´äkta´savannstugor där djuren var 4 meter från stugan, så varje morgon vaknade vi av lejontjut. Och strutsar, zebror bl.a. Häftigt att bo så nära, med bara ett galler emellan.

Vi hann även med ett besök på Solliden, och en guidad tur på Borgholm slott. Och en glass däremellan då vi tänkte vara duktiga till lunch och pröva de öländska kroppkakorna som INGEN föll för utav sällskapet. Och någonting bör man ju fylla magen med. Så då fick det blir glass! Och innan vi for tillbaka till fastlandet blev det ett stopp på stranden där tjejerna passade på att ta ett dopp, och ta med sig lite sand i bilen. Sanden som fastnade överallt med andra ord.

 

Dagen efter var det dags för ett besök på Astrid Lindgrens värld. Vi var ju där förra året och flickorna var jättenöjda. Likaså i år. Vi hann se och träffa Emil och Ida, Se Pippi-showen, och Ronja. Göra ett besök hos Nils Karlsson Pyssling, gå in i Lottas hus, gå Inte stöta marken banan, och åka saltkråkantåget. Allt blev som ett kärt återseende. Men varmt var det, överallt. Skuggan var svår att finna. Så det var halvjobbigt för Clara. Tjejerna passade på att blöta ner sig hos Emil i deras vattenpump tillsammans med andra barn. En jättekul dag iaf. Nova for därifrån med en Madickenhatt, Izabelle med pilbåge och pilar och Clara med en piratmössa.

Sen bytte vi kust och hamnade i Borås. Där solen var lika varm. Vi checkade in på hotellet.. och första dagen hamnade vi bl.a på Liseberg och åkte karusell, åt glass, våfflor, åkte ännu mer karusell, och spelade på chokladhjul. Hamnade utanför Göteborg hos Eva maria på middag hemma hos hennes pojkvän på 3 rättersmiddag. Perfekt tajming då Sarah och Johnny med barn umgicks med brodern hela dagen.

Vi blev bjudna på räktoast, grillad lax och jordgubbar och grädde. Och vin och alk.fri cider på det. Mums ;-) för det!

Dagen efter blev en dag på stan i Borås, med shopping, lunch, och en massa strosande. Vilket kändes i benen på kvällen. Men trevligt var det!

Sen körde vi upp via Vingåker upp till Gävle för middag och en hotellnatt där. Jättefint hotell, med fina rum. Där passade papporna på att spela lite fotboll med tjejerna, och jag och sarah fick njuta av lite cider i restaurangen innan middagen.

Vi tog oss dagen efter ut till Mackmyrans destilleri där vi strosade i parken, och jag hann intervjua ägarinnan till destilleriet ute på gården där.

Summa kardemumma så har den semester varit jättebra, höjdpunkten var självklart boendet på Öland. Stuglivet är att fördra då man enkelt kan grilla utanför och bara sitta ute och sola. Och enkelt för barnen att springa till lekparker och bara vara ute.

 

Håll till godo med lite bilder från vår Kust till kust resa!

I en härlig blandad ordning och mix!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma igen!
 
TACK till fam Lundmark för härliga dagar tillsammans. Det här får vi göra om!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Tjejmiddag

Kategori: Ego

Trerätters på våning 6, med skaldjurssallad som förrätt, oxfilé i pepparskysås till varmrätt och rabarbertrifle till efterrätt. Förrätten var lite tam i smaken för min del, men det var fräscht med sallad. Och det andra smakade jättebra. Även vinet till. Skulle lätt äta samma rätter igen. 

Det var jättetrevligt iaf, vi hann då med att prata och njuta av middagen. Avslutade kvällen med ett vinglas till på bishops innan hemgång strax innan 22. Jimmy for och jobbade och jag fastnade  framför fotbollen på tv. Förstår inte. Jag som inte brukar bry mig om sånt här, allra minst nu när Sverige inte ens är med. Men det är väldigt händelserika matcher. Förlängningar, och straffar på det.. 

Nä nu ska jag återgå till att vara duktig när Clara nu har somnat.

Hon gjorde förresten hennes första skratt idag. Så härligt ljud..