FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Från kust till kust!

Kategori: Allmänt

Årets semestertripp blev från Skellefteå – Kungens kurva Stockholm – Öland - Oskarshamn –Vimmerby – Borås – Göteborg – Vingåker – Gävle och hemåt. 10 dagars semester.

Riktigt härliga dagar, vi bilade natten ner till Stockholm. Mötte upp Sarah, Johnny och flickorna på Scandic. Besökte Ikea under dagen, handlade gott godis i en annan gottisbutik, hamnade på Heron city och åt middag på pizza hut.

Bilade dagen efter ner till Öland. Där bilen äntligen fick stå ett par dagar. Sköna och varma dagar i solen, som innehöll besök på Ölands djurpark, karusellåkning, besök i badlandet, varma chips, glass, rosevin i solen, grillning utanför stugan, sena kvällar, skratt i massor, boccia och.. ja jag kan fortsätta…  Vi bodde i ´äkta´savannstugor där djuren var 4 meter från stugan, så varje morgon vaknade vi av lejontjut. Och strutsar, zebror bl.a. Häftigt att bo så nära, med bara ett galler emellan.

Vi hann även med ett besök på Solliden, och en guidad tur på Borgholm slott. Och en glass däremellan då vi tänkte vara duktiga till lunch och pröva de öländska kroppkakorna som INGEN föll för utav sällskapet. Och någonting bör man ju fylla magen med. Så då fick det blir glass! Och innan vi for tillbaka till fastlandet blev det ett stopp på stranden där tjejerna passade på att ta ett dopp, och ta med sig lite sand i bilen. Sanden som fastnade överallt med andra ord.

 

Dagen efter var det dags för ett besök på Astrid Lindgrens värld. Vi var ju där förra året och flickorna var jättenöjda. Likaså i år. Vi hann se och träffa Emil och Ida, Se Pippi-showen, och Ronja. Göra ett besök hos Nils Karlsson Pyssling, gå in i Lottas hus, gå Inte stöta marken banan, och åka saltkråkantåget. Allt blev som ett kärt återseende. Men varmt var det, överallt. Skuggan var svår att finna. Så det var halvjobbigt för Clara. Tjejerna passade på att blöta ner sig hos Emil i deras vattenpump tillsammans med andra barn. En jättekul dag iaf. Nova for därifrån med en Madickenhatt, Izabelle med pilbåge och pilar och Clara med en piratmössa.

Sen bytte vi kust och hamnade i Borås. Där solen var lika varm. Vi checkade in på hotellet.. och första dagen hamnade vi bl.a på Liseberg och åkte karusell, åt glass, våfflor, åkte ännu mer karusell, och spelade på chokladhjul. Hamnade utanför Göteborg hos Eva maria på middag hemma hos hennes pojkvän på 3 rättersmiddag. Perfekt tajming då Sarah och Johnny med barn umgicks med brodern hela dagen.

Vi blev bjudna på räktoast, grillad lax och jordgubbar och grädde. Och vin och alk.fri cider på det. Mums ;-) för det!

Dagen efter blev en dag på stan i Borås, med shopping, lunch, och en massa strosande. Vilket kändes i benen på kvällen. Men trevligt var det!

Sen körde vi upp via Vingåker upp till Gävle för middag och en hotellnatt där. Jättefint hotell, med fina rum. Där passade papporna på att spela lite fotboll med tjejerna, och jag och sarah fick njuta av lite cider i restaurangen innan middagen.

Vi tog oss dagen efter ut till Mackmyrans destilleri där vi strosade i parken, och jag hann intervjua ägarinnan till destilleriet ute på gården där.

Summa kardemumma så har den semester varit jättebra, höjdpunkten var självklart boendet på Öland. Stuglivet är att fördra då man enkelt kan grilla utanför och bara sitta ute och sola. Och enkelt för barnen att springa till lekparker och bara vara ute.

 

Håll till godo med lite bilder från vår Kust till kust resa!

I en härlig blandad ordning och mix!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma igen!
 
TACK till fam Lundmark för härliga dagar tillsammans. Det här får vi göra om!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kommentarer

  • Sarah säger:

    Stort tack själva, hade en riktig toppensemester verkligen!!!
    Fina bilder, kul att se vad andra tagit oxå 😊

    2014-07-18 | 17:45:12
    Bloggadress: http://mosar.blogg.se

Kommentera inlägget här: