FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Stadsfestbesök

Kategori: Allmänt

Nova hade sin avslutning på fotbollsskola med vattenkrig, sång och diplomutdelning. En Nöjd och trött tjej efteråt.

Sen ner på stadsfesten med farmor för lite karusellåkning. Kul men kallt.. Det spelades även på några chokladhjul, köptes halsband med deras namn på, godisremmar och sockervadd. 

Clara sov hela eftermiddagen i vagnen, skönt.  Och kvällen spenderades sen i soffan.. Har just så pass fått upp värmen i kroppen efter timmarna på stan. Snart juli, var är värmen?!


Dop och midsommar i bilder

Kategori: Allmänt

Midsommar spenderades hemma hos oss med goda vänner. Var länge sen sist som jag var uppe ända till 03:30, och man kunde ju ge sig sjutton på att jag bara skulle hinna somna att lilla Clara skulle vakna och vara hungrig. Så det blev inte många timmars sömn den natten, men det var det värt.
 
Grillade gott, och jag gjorde pavlova till efterrätt som jag (kors i taket ) lyckades med. Kunde ha fått till en bättre kolasås, men det tar jag igen nästa gång.
 
Gjorde en skattjakt till barnen, med den omtalade Daidalos. Och tuffa brudar blev nog mera skärrade än vad dom vill erkänna såhär i efterhand. Men kul var det, och dom lyckades behålla nästan alla livspuckar som samlades ihop. Jag hann inte ta kort på Taurus, men han gjorde ett bra jobba med att gå runt på gården för att skjuta lite slajm (läs. vatten) och flickorna fick lov att gömma sig varje gång han kom runt husknuten. 
TIll slut fick dom ihop pusslet och fick träffa Daidalos, och fick köra "inte stöta marken" innan skatten var funnen.
Nöjda och lättade(!) tjejer efteråt!
 
Låter bilderna tala för sig själv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och sen var det bilder från dopet!
Så fint, underbara presenter. Hon fick lampor att sätta i hennes rum, men iom att hon inte sover där än så passade jag på att låna och har dom i tvrummet istället. (se bild nedan)
Jag hoppas Gekås har samma sort så jag kan införskaffa vita lampor. Sen ska ju lamporna in i Claras rum nämligen men jag vill ju ha egna såna här.
 
Vi bjöd som sagt på smörgåstårta och doptårtor från Wallins. Blev jättenöjd och det var väldigt smidigt. Att slippa baka själv. Man fick ju inte mer egentid sen Clara kom till världen precis. Men det är så mysigt med en liten som börjat kommunicera med en. Eller ja hon försöker iaf.
 
Här kommer lite bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 TACK TILL ALLA SOM BIDROG TILL CLARAS FINA DOP. DET VÄRMDE MED ALLA FINA PRESENTER!
 
 
 
 
 

Nu så!

Kategori: Allmänt

Premiär av Lotta på Liseberg igår kväll. Då är det sommar! Frågan är bara var värmen är?


Uppdatering om dop och sjukdomar

Kategori: Allmänt

Den sista veckan har verkligen bloggen ej varit prio. Det har varit sjukstuga här hemma och mitt i alltihop klämdes dopet in. 
Nova inledde med skyhög feber, spya vid febertopparna och jobbig hosta på det. Sen dopet i lördags och sen på söndagen åkte Jimmy dit. Hög feber, hosta och nu hes. Så rösten är borta. 
Izabelle har också haft en släng av feber och denna rentav jobbiga segdragna hostan. 

Men vi har ändå innan sjukdomarna hälsade på hunnit med att se ett kobetesutsläpp. Hade byggt upp stora förväntningar på detta att det skulle hoppas runt hos kossorna.. Men icket, vilken besvikelse då det traskades lugnt ut och sen hände det inte så mycket mer. Men det var trevligt att fika bullar  där, gå tipsrunda och sen fara till Kåge hamn för en picknick i det fina vädret med goda vänner.

Novas första skolavslutning missade vi tyvärr pga sjukdom. Men hon var helt slut stackarn. Tur det kommer fler år. 


Sen hade jag ju hand om all planering om dopet, vilket blev jättebra till slut. Hade tänkt baka mer själv, men med sjuka barn hemma var det svårt att hinna med. Tur jag har kontakter. :-)
Själva dopet då, ja Clara inledde med gråt då hon var trött. Men somnade ändå, och själva vattningen av huvudet gick galant. 
Tjejerna fick hjälpa till att tända dopljuset och hänga upp dopdroppen med Claras namn på. Och Claras fadder Jocke fick hälla upp dopvattnet. 

Ska lägga upp bilder från dopet som jag har i kameran men nu ska jag sova vidare. Ska ju orka med midsommarfirande imorgon. 
Vi har bakat cupcakes!
God natt


2 månader!

Kategori: Allmänt

Idag firades studenten, och att Clara fyllde hela 2 månader. Kändes som igår att hon var nykommen hem från BB, och nu ler hon och "kommunicerar" på sitt sätt. 

Snäll som sina syskon var när dom var små. Ja fortfarande är.. Dom är bra barnvakter till syrran, och har kommit på att baka själva. Nova läser recepten, izabelle lär sig måtten, och skillnaden på de blå och röda burkarna ; vanilj och bakpulver. Min nya favorit till vänster. Mmmm! 


Härligt med långhelg och att Jimmy får vara ledig! Och det blir tydligen bra väder. Sånt gillas. 

Först mat, och nu sova?

Kategori: Barnen

De två sista dygnen så har Clara mest suttit fast i min famn. Har bara sovit korta stunder förutom på natten då hon sovit bra. Hon måste ha varit i nån tillväxtperiod.. Och närhet har varit väldigt viktigt för henne. Ska på BVC till veckan, för att se vikt och längd. 

Igår kväll började tankarna på ersättning. Ett mål om dagen iaf. Kan inte ha det såhär tänkte jag. 
Men imorse vaknade hon, lekte själv i babygymmet, har sovit 1,5 h i vagnen. Ätit nu, och fortsätter sen att sova. Undrar nu istället om hon har en massa sömn att ta igen så nu lär hon sova en massa. Ja vi lär ju märka det!

Avvaktar med ersättning ett tag till iaf.