FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Rum 2/3 klart och ledighet

Kategori: Allmänt

Jimmy fixade klart det sista i izabelles nya rum. Blev en lång väntan på hennes nya skjutdörr, men till slut så.. 

Förebild 


Ja, denna bild var ju extrem med alla leksaker framme..  

Efter: 


Tog några av dessa kort nu när izabelle låg och sov därav den mörka kvalitén. 

Izabelle är väldigt nöjd, dock är det spännande på morgonen när hon ska ner.. Och då ropar hon dit mamma eller pappa. 

Sista arbetsdagen idag. Firades med middag i restaurangen på flygplatsen och en glasspinne här hemma. 

Känns konstigt att man "bara" kan vänta nu. Hoppas dock på ett par dygn hemma i lugn och ro. Hinna få fint här hemma. Vila. Bara ta allt med ro helt enkelt. 

Avslutar med lite bilder från helgen. Vi Har läst tidningar, ätit go choklad (rekommenderar den!) planerat (drömt) om en riktig påskbuffé. Man blir ju så inspirerad av alla mattidningar. Vi har handlat lördagsgodis på karamelltåget. Tycker det är en mysig grej att man far på en riktig godisaffär och tjejerna får gå och se vad dom vill ha. 

Avslutar och säger härmed god natt! 

Sol, packad bbväska och gardinbyte!

Kategori: Allmänt

Sol, sol och åter sol. Nova hamnade hos en kompis efter skolan så jag och izabelle satt ute och solade. Mesans vi åt mellis. Sen satt jag upp gardiner i köket, packade bb väskan och när Jimmy kom hem bar vi ner spjälsängen. 

Jag och izabelle packade som sagt bb väskan och då tog vi fram bebisens nalle som ska tas med på bb. Men izabelle tyckte det var bättre att hon fick ha den tills bebisen kom. Så här somnade hon ikväll: 


Dålig kvalité på bilderna. Men jag blev väldigt nöjd. Nu fattas bara dukar! 

Nä nu ska jag i sängs, då mitt sista långpass är imorgon. Sen är det bara två pass kvar! 

Solig dag

Kategori: Allmänt

Idag beslöt jag mig för att ta en välförtjänt paus ute i solen. Hämtade hem Nova och fixade mellis ute på altan. 

Mycket av tiden går åt till att fixa i barnrummen. 

Lägger in bilder på izabelles nästan klara rum imorgon. Vi väntar som sagt fortfarande på skjutdörren. 
Men vi har fixat inredning till tre av garderoberna. Och burit över grejer till izabelle. Och har snart tömt hennes gamla. 

Någon som vill köpa izabelles gamla Ikea säng? Minns inte namnet dock. Får fixa foto på den med! 

Nu gör jag natt! 


Vilka dagar...

Kategori: Allmänt

Jag och tjejerna har ju varit ensamma ett par dagar då Jimmy varit på jobbresa. 

Så vi har passat på att shoppa inför bebisen ankomst, bakat bullar med Emma. Haft trevliga besök, och hunnit med att tvätta kläder. Och lämna in bilen på verkstan, så izabelle fick göra sin cykelpremiär! 

Jimmy kom hem ikväll så nu laddar vi för tapetsering imorgon.Gjorde ett långt blogginlägg igår kväll, som bara försvann så jag tror jag ger mig nu! 

Avslutar med en bild från ikväll!Söndagsmorgon

Kategori: Allmänt

Haft första ansträngande natten med magen. Stenhård, kändes som kramper. Och hur jag än låg så kändes det inte bra. Lyckades till slut somna, och i morse när jag vaknade vid 07:00 var det fullt liv i magen. Vanligtvis är det lugnt framemot eftermiddagen/middagstid innan det börjar busas runt i magen. 

Nu idag går jag in v 38, så nu ska väl egentligen BB väskan packas. Minns att med izabelle packades väskan på morgonen när jag skulle åka in och föda. Hade tuffa värkar så Jimmy fick springa runt och hämta alla saker. Den här gången tänker jag se till att den biten är gjord. 
Med Nova i magen och med tanke på att det var första bebisen så packade man ju på tok för mycket. Det lär inte hända denna gång heller. 
Ska dock se till att kameran är laddad! Gårdagen spenderades i stort sett hemma hela dagen. Nova var på Rebeckas kalas, izabelle hos Alva, vi for en sväng på byggmax för inhandling till de nya garderoberna. 
Rev ut en bit av väggen för att bygga in skjutdörren.. Som vi kom på fredagskvällen att vi skulle göra, så nu förlängde vi renoveringstiden istället. 
Hade gärna velat bli klar innan bebisen kommer. 

Jimmy for på hockeymatch, snabbmat till middag och fruktsallad till gladiatorerna. Lugn lördagskväll med andra ord.. Idag är det mer jobb på schemat! Sen ska vi försöka ta oss ut en sväng.. 

Trevlig söndag!

Sista dosen.,,

Kategori: Allmänt

...gjordes igår efter jobbet. Och det var problem med att sticka i armen, hon fick ta om 3 ggr.. Och det gick inte alls.. 

Började slösurfa på mobilen, men fick så ont i armen. 
Jätteont. Ser då att just nedanför nålsticket har jag fått en bula. Försöker kämpa halvtimmen , men bulan växer bara och gör ont.. 

Ringer på klockan och sköterskan blir förskräckt när hon får se detta.. 

Så har jag nu haft otur pch fått järnet ut i armen och inte i blodet så kommer vävnaden under tydligen bli infekterat, och göra ont. Det har värkt idag, men ska förfölja hålla mig till på fredag när jag ska träffa min barnmorska. Då får hon kiks på min svullna arm. 
Ögonen står i kors så nu tar jag en tidig kväll, j är lix på jobbet. 

God natt 

1 av 3 rum klart!

Kategori: Allmänt

Haft en jättebra helg, middagsgäster på lördag. Gjorde en ny efterrätt som kallas för semifreddotårta. Den blev jättegod, och påminner om noggerglassen. 

Kan rekommendera den. Blev äntligen klar med Novas rum idag. Vi rensade och fick till en bra ordning. Nova hann med ett kalas idag, och då gjorde vi klart det sista.. 

Före bild: (dock en väldigt stökig och gammal bild)Efterbild:Nöjda är vi alla av resultatet, nu är det izabelles tur. Sängen är redan klar, så nu  fattas bara garderoben. 

Nu ska jag lägga mig och ladda batterier inför jobb imorgon bitti.. 


Avslutar med en blombild. Inte ofta vi har så mycket levande blommor hemna! Kvinnodagen var ju igår så jag, Nova och izabelle fick varsin bukett av Jimmy i fredags, och tulpanerna fick vi av Josefssons i lördags. 

God natt

Kändis i dagens tidning!

Kategori: Allmänt

Har lyckats bli fångad på bild.. 


 Men kan väl inte bli kallad kändis för det. 


Ännu en arbetsvecka över. 
Har hunnit med fjärde dosen idag, så sista blir på måndag. 
Så nu ska jag påbörja fredagsmiddagen, karré i ugn. 
Väntar bara hem herrn i huset. 

Trevlig helg! 
Ännu en vecka...

Kategori: Allmänt

Hade egentligen jobbarhelg men tog semester på söndagen. Och det var välbehövligt. 

Bjöd fam Lundmark på middag och hockey. Alltid lika trevligt. 

Och på söndagen blev det en slappardag, med middag i Ursviken som avslutning. 

Påbörjade idag sortering i tvättstugan av sängkläder, gardiner och handdukar. Tjejerna fick prova alla sina kläder från garderoben i princip. Och sen for vi in på BB för tredje dosen. Ska bli intressant att känna av resultatet när detta är klart. Om jag är pigg för en gång skull.