FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Höstlov del 1

Kategori: Allmänt

Äntligen en vecka där vi slipper passa tider på skola och förskola. 

Började i fredags med att jag och grannen Johanna överraskade Jimmy och Johan med hemliga brev, bowling och middag på bishops. Där vi blev hela kvällen och surrade om allt mellan himmel och jord. Trevligt att kunna ses utan barn (undantag Clara, som jag hade sovandes på soffan och det gick jättebra).

Var kul att kunna överraska, vi hade klippt ut ord och bokstäver och gett dom direktiv vad dom skulle göra. 

Vi bad grannen hämta och skjutsa dom till bowlingen. Väldigt lyckat! 
När Jimmy kom hem skulle han följa en tråd in till kylen, och där låg brev och kalla öl. 


Lördagen blev en göra iordningdag inför firmafesten som Jimmy och en till höll i, och kvällen blev jättelyckad. Med god mat, 40 personer, efterrätt, trubadur, tävlingar och dans.. Farmor var hemma med trion och det gick jättebra. Lite jobbigt att Clara fortfarande dissar nappen bara. Ifall hon blir ledsen.

Och söndagen blev en städauppdag, eller rättare sagt förmiddag. Mådde prima dagen efter så vi hann även riva ut Claras vägg, och börja sätta in nya skjutdörren. 
Spelade Bingolotto, men ingen vinst. 

Och igår måndag var tjejerna med kompisar under dagen och på kvällen blev det födelsedagsmiddag för Dennis på restaurang. Där alla för en gång skull kunde träffas. Izabelle drog ut sin lösa tand i söndags!
Idag laddar vi för Leos med Stina och Rebecka. 

Mammafrukost

Kategori: Barnen

Det jag gillar med den här mammaledigheten (undantaget en fm i veckan) är att jag ser till att göra saker som gör mig glad. Försöker socialisera mig, träffa både nya och gamla vänner.. Pysslar på med olika projekt hemma, planerar, och njuter av att vara ledig med familjen varje helg. 

Vi hade mammafrukost här hemma i fm. Väldigt trevligt, kul med bebisar i nära ålder! 


Clara sov inte mycket under fm, utan tog igen det senare under dagen. Som sagt, trivs bra på dagarna.. Och ser verkligen framemot jultiden här framöver. Med pyntning och julbak. Funderar på att göra hemmagjord glögg, men är väldigt förtjust i den vanliga hederliga blossa. Så det finns ju en risk att jag likafullt ratar den hemgjorda. 

Och så var det ju årets glögg som har smaken av torkad lavendel.. 
Spännande smak.


Men jag tycker inte flaskan såg speciellt julinspirerad ut. 
Måste införskaffa en sån här iallafall.

Nu säger jag strax god natt! 
Invigning

Kategori: Allmänt

Clara premiärhade overallen på sig ute idag. Fortfarande på tok för stor, men den funkar ändå då hon bara sitter still. 

Jag och Bella gjorde en snögubbe, vid namn Olof (från filmen frost). Vi gick ut vid 9.30, in kl 11. Åt, spelade skipbo, sen kom Emma över och tjejerna gick ut. Så från kl 12, och fram till 16 var hon ute. Bella älskar verkligen snö. 
Ja se det snöar!

Kategori: Allmänt

I och med att första snön har kommit så har det eldats i kaminen, och spelat julmusik. Vi tänkte först dricka glögg idag efter vi varit i kyrkan och att izabelle mottagit sin bibel. Men vi höll oss. Det kändes lite väl tidigt att dricka glögg i oktober. Spela julmusik - helt ok!Oktoberfest!

Kategori: Allmänt

Jimmy och Jocke gick lös på oktoberfesttema ikväll. Surkål, schnitzel, bratwurst, pretzels och nån hemmagjord tårta med aprikos. Jag var väldigt skeptisk i början. Det är så många speciella smaker i den tyska maten. Men det var helt klart ätbart. Sen dracks det lite öl till. Inte för mig såklart, då jag var chaufför.
Hade grannarna från nedrekvarteret på besök på fredagkväll, så fick mitt vinglas då istället! 

Skjutsade iaf Nova på kalas till Moa nu på em. Ett kalas som hon hade jättekul på, verkligen. 

Vi får se nästa år om det här blir en repris. Skulle vara för den goda ölen då. 

Nu ska det sovas, god natt!

Veckan som gått..

Kategori: Allmänt

Var nästan 2 veckor sedan jag bloggade, men har försökt minimerat data och mobilanvändandet. Därav att jag bjuder på lite nytt som hänt de senaste dagarna.

En kul sak!
Har fått höra av några att det är PRO varning på att spela Bingolotto. Blev nämligen prenumerant för tre veckor sedan. Men(!) efter tre lotter vann jag 10 000 kr på hemelektronik via mitt lottnummer. 
Så än så länge känns det finfint att spela. 

Vi var och premiärbadade på edda med Clara i måndags. Och det gick bra. Hon tyckte det var skönt, hon grät aldrig. Men hon blev trött. Så trött.. Hon höll på somna i poolen.  
Däremot på väg ut till bilen då somnade hon gott mot axeln. 
Och jag var trött efter allt badande, så kl 21 gjorde jag natt. Skönt. 

Annars är det rätt lugnt här. Försöker göra mindre saker och njuta av lediga dagar. Har beställt lite saker från Ikea. Så jag har äntligen fått göra iordning i nova och bellas rum. 

Har varit ute efter en bokhylla till Claras rum, men flyttade om litegrann och tog en expeditbokhylla från relaxen till hennes rum, och det blev mycket bättre.

Flyttade ut hennes röda LACK bokhylla till hallen. Som en bra förvaring till ytterkläder för barnen. 
Skönt när små saker byter plats och det blir så mycket bättre.  

Izabelle har hunnit med att få en allergichock (av vad vet vi inte än ) men blev ett besök på akuten igår. Så vi har haft en spak tjej här hemma idag. Hon går ju fortfarande på medicin. 

Har tagit bort på gården idag. Så nu fattas bara vinterdäck på bilen sen är jag redo för första snön. 

Nu har jag gett er en uppdatering om vad som händer här. Avslutar med bilder, sen ska jag återgå till söndagens Bingolotto. 

Räkfrossa med Benke och Emelie förra helgen

Ny hurts


Izabelles rum

Go kväll!