FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Tillbaka på edda igen!

Kategori: Barnen

Vi har haft som vana redan innan jag gick på mammaledighet att just på fredagar fara på edda och bada. Ibland bara jag och tjejerna och ibland med någon kompis.. Tycker det har varit ett bra sätt att avsluta veckan på och börja helgen med.

Nu har vi haft en paus sedan jul då Nova tog hål i öronen och det blev mycket med köksrenoveringen. 
Men nu igår efter jobbet för min del tog jag tjejerna dit. Och det Var jättetrevligt. 

Izabelle badade mest under vattnet, Nova "simmade", och Clara gick längst kanterna och plaskade.. Vi blev där från 14-17.30. Idag blir det 1 årskalas för Clara! 

Soft helg med sol!

Kategori: Allmänt

I fredags fyllde Jimmy år, och det firades med lite paketöppning och middag från Food. Vi testade den s.k gourmetpåsen. 

Hjortinnerfile, med rotfruktspure, portvinssås, potatis fyllda med kantarellsås, och rotfruktchips till det.. Gott gott. 

Och trevligt med middagsfrämmande. 

Igår hann vi på stan en sväng för inhandling av springskor till tjejerna. 
Och fika på Waynes innan det blev hemgång och nya middagsgäster på g. 
Vi bjöd Stina, Per och Rebecka på fläskfilégryta med ädelost och en kolapaj Till efterrätt. 
Trevlig kväll, det var så länge sen vi sågs  så här hela familjerna. Så tiden gick snabbt.. 

Imorse gjorde vi morgon kl 7, och med tanke på det fina vädret passade jag på att städa bilen, borsta uppfarten, och städa bort alla pulkor, snöslungan och spadar som stått på framsidan. Så nu kan gräsmattan börja torka fram! Krattning nästa! 

Jimmy, iza, grannen Johan och Emma for på bio idag och det tyckte iza var jättekul. I och med att Nova fick fara med kompis på påsklovet så var det lillasysterns tur idag. 

Nu pustar vi ut i soffan efter SAIKs vinst! 
Nya lamellgardiner och stänkskydd

Kategori: Huset

Vi valde att sätta upp lamellgardiner till pardörrarna i köket. Som tur tänkte vi till innan och satt dom på 'insidan' av dörrarna.
Så då kan vi sätta upp en gardinstång och ha gardiner där under höst och vinterperioden. Blir bra det tror jag.Och nu under helgen gjorde Jimmy klart med stänkskyddet i köket. Även där blev vi nöjda över resultatet.

Avslutar på en flicka som bara vill äta själv nu! 

Äntligen lördag

Kategori: Allmänt

Idag kommer äntligen Bella hem från stugan. 
Och jag ska påbörja ett nytt recept på en efterrätt. Benke och Emelie kommer på middag ikväll och det är ju alltid trevligt med nåt sött efter. (Kan lägga ut recept när jag har smakat och fått utlåtande)

Annars då, har varit till frissan. Blivit ljusare igen och lite kortare hår. 
Haft en dag på stan med Nova o Clara. Lite shopping blev det, och på eftermiddan bjöd Nova med en kompis på bio -Askungen. Som vi sen avslutade på frasses. 

Sen har jag äntligen fått klart med min nya tjänst på jobbet. Hämtade ut nya telefonen 15.55 i går. (Dom stängde 16) och njöt av en god middag senare. Lövbiff, stekt sparris och klyftpotatis. Med ett glas vitt vin. 

Avslutade kvällen med karra och lets Dance. 


Nu ska jag återgå till köket! 
Trevlig lördag! 

Påsklov

Kategori: Allmänt

Hemma efter ett par lediga och härliga dagar uppe i fjällen. Dom bjöd på bl.a sol, fiske (ingen napp för mig tyvärr), grillning på muurikkan, skoteråkning, godis, vin, irish coffee, varm choklad med rom, Johan Falk filmer (länge sen man såg dem), hockey och så firade vi Clara som fyllde 1 år.Det var med blandade känslor vi for hem idag. Bella blev kvar med farmor ett par dagar extra, men det var härligt att komma hem igen. Duscha i sin egen dusch och äta varma mackor till middag. Trevligt! 


God natt

Grattis våran underbara rara Clara...

Kategori: Allmänt

...som fyller 1 år idag. 

Den väldigt nöjda unge som sällan är arg eller missnöjd. 
Hon har inte lärt sig gå, men kryper och tar sig dit hon vill. Leker gärna tittut. Säger 'mauuu' när man frågar vad katten säger. Pekar mot lampan, och skaka på huvudet, är något av hennes grej just nu.. Medans hon räcker ut tungan! 

Hennes dag firar vi uppe i stugan, med att vara ute med skotern och sola. 


Nu ska jag återgå till 1-åringen! 

Ha en fortsatt trevlig påsk!