FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Stockholm

Kategori: Resor

Vi har just kommit hem från en tripp till vår huvudstad.
 
Nova och Iza var inneboende hos kusinerna, och Clara fick tre dagar hos farmor och farfar.
Det gick bättre än vad jag trodde att lämna bort henne, i och med att det var premiär. Men visst saknade man henne och dom två äldre. 

Fredagen hade vi kanonväder, där vi gick ut hårt med shopping och lunch på TGIF. Middag på Riche, och sen spontanbesök på grönan. Kul var det!  

Lördagen fortsatte med fint väder och shopping. Sen där vid 17 öppnade sig himlen. Lagom för Roxettes UTEkonsert. 
Det regnade till slut som att himlen var öppen. Jag var blöt på benen rakt igenom jeansen och trosor. Fast jackan (haglöfs) höll tätt. Men det regnade åt alla håll och kanter. Konserten var ändå bra, inga problem med att se hela. Sen gick vi tillbaka till hotellet för byte av kläder och en irish coffee nere i baren. 
Det tog sin tid innan man fått värme igen.

Sen vaknade vi till ett soligt Stockholm dagen därpå igen. 
Då hade vi stämt träff med en bilsäljare, då Jimmy behöver en ny.
Köpet blev av, så vi sa hej då till sällskapet och bilade hem!Semester pågår

Kategori: Allmänt

Blir bloggat lite då jag försöker lägga bort mobilen mellan varven. Och istället socialisera oss med familj och vänner. 
 
Vädret har inte visat sig från sin bästa sida men jag tycker ändå vi har haft trevligheter. Och lyckats hitta av stranden när solen tittat fram en stund. 
 Vi har bl.a haft;
Surströmming i Bygdsiljum, hemvändardag, besök i Storhamn hos Mika med familj, middag med grannarna x 2, drinkafton med grannar  x 1, spontanpizzabuffe hemma hos oss med Sarah och Peter, varit en sväng på  nimbys i Piteå med grannarna, gjort en läshörna till Nova, haft stora grillafton med mycket mat och vänner, träffat Eva och Ante, bowlat med syrran och kusiner., och spenderat några regnfria kvällar bak vid vår grillring.Kolmården

Kategori: Resor

Efter Gotland så hamnade vi ju i Norrköping för två hotellnätter och två dagar på Kolmården. 

Vilken park alltså, väldigt kuperat och mycket att se.
Vi åkte safarilinbanan där man åkte som närmast 2,5 meter från djuren. Vi träffade på alla djur från zebror, lejon, tigrar, giraffer till älgar. 

Nytt för i år var bamseparken där barnen fick träffa på bamse och hans vänner. Dom fick hälsa på i bamses hus, fylla en dunderhonungsburk med godis, se bamseteater och kramas med alla, åka skalmans bilar och några andra karuseller. 

Vi såg delfinshow Och strosade runt... Det var ju så väldigt varmt, så det behövdes svalkas en hel del.Clara med egen tallrik, restaurang i Norrköping. 


GotteGRISEN, hehe

Fr. Vänster: Ella, izabelle, Nova och saga. 


Efter Kolmården blev det ett snabbstopp på Ikea där vi shoppade litegrann. Det rymdes inte så mycket i bagageutrymmet innan vi gick in, så det blev omstuvning efteråt.


Sen körde vi "raka" vägen hem. Vilket gick bra. Flickorna sov och vi tog några bensträckare då och då. Vi Parkerade bilen kl 03 på garageuppfarten hemma och gick direkt och sov. 

Summering av denna semester; Jättenöjda och glada över att allt funkade så bra. Enkelt att ha med Clara överallt, hon finner sig i allt. 

Nu ska vi njuta av semester hemma ett tag, och invänta värmen igen.


Gotland

Kategori: Allmänt

Hej mina vänner

Nu är sommarens höjdpunkt här, nämligen semestertrippen.

Åkte i fredags till Nynäshamn och sen över till Gotland.  Vilken ö.. Kändes som utlandet, och ändå hade vi lite moln en av dagarna. Men solen tog på ändå, och vi hann med mycket utan att stressa. 

Vi hann med en promenad inne i Visby (innanför muren), sightseeing i botaniska trädgården, ett besök till Lummelunda grottan (där det var 8 grader inne i grottan -brr), och ett besök till krusmyntagården där det såldes lokala produkter såsom kryddor och hemmagjorda såser, dressingar och sylt..

Det blev en heldag på Kneippbyn. Inte mycket folk så vi slapp köa! 

Kul att få se riktiga Pippihuset. Sen åkte vi upp till fårön, såg raukar, åt galettes med speciella fyllningar (ett tips om du är på Gotland och fårön) badade i blå lagunen och gjorde ett besök på ett äkta hembageri. 


Och ett besök på loftastrand blev det. Jätte jättevarmt i vattnet. Härligt.
Återvänder gärna till Gotland, det fanns mycket att se och göra. 

Avslutar med några foton till ( har ännu fler i kameran, så gör kanske ett inlägg när vi är hemma igen) . 

Nu är vi i Norrköping och laddar för Kolmården imorgon! Här är det klass 1 varning för värmen. Så det kan bli hett och jobbigt imorgon. Får ladda med mycket vatten.
I Norrköping:God natt!