FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Mammaledig

Kategori: Allmänt

Nu idag har jag varit mammaledig i ett år. Visst har jag jobbat 1 förmiddag i veckan, och har hunnit vara till Stockholm och Växjö med jobbet 3 svängar. Men jag har verkligen njutit under detta år. Att Vara ledig på helgerna, haft lov med barnen, badat på edda på fredagarna efter skolan för att 'fira' att vi har helg.. Nu har jag fortfarande ledighet kvar, men ska nu under april och maj jobba halvtid. Så Jimmy blir hemma en dag och farmor en dag. Så imorgon gör jag mina timmar för denna vecka. Sen är jag ledig till onsdag nästa vecka. 

Stackars izabelle är fortfarande sjuk. Feber, snorig och ont i halsen. Så hon är soffliggare. Igår hade hon inte många vakentimmar. 

Vi var på bio i söndags och såg filmen Home med kusinerna.
Då var hon slut.. 


Nova är frisk, går i skolan, och gör dessa armband. 

Och hon gör många.. Clara är på upptäcksfärd mest hela tiden.. Man hinner bara öppna ett skåp, en dörr eller kylen så är hon där. Och det hon hittar ska in i munnen..Igår hade hon hittat en godis och satt och 'gömde' sig bakom bordet.Trött tjej efter ha följt mamma på möte på jobbet idag. 

Nu ska Jag återgå till att tömma tvättmaskinen.

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Nova är friskförklarad, Izabelles feber har äntligen börjat släppa efter 4 dagars hög feber.

Däremot Claras feber har ett ordentligt grepp. Vilket gör att hon bara vill bli buren och sova i min famn. Lägger jag bort henne vaknar hon och tårarna kommer. Så det har blivit mycket soffhäng här. 

Just nu ligger hon här:

Igår:
Själv vaknade jag av en känsla av att vintern och julen var på ingående. Tänk att få julpynta. Dricka julglögg. Mysigt! 

Fast våren är inte fy skam heller. 😉


Fjällresa + Feber

Kategori: Allmänt

Åkte till mormor och morfars stuga i torsdags för fiske, god mat och dryck och andra trevligheter. 

Jimmy är mest nöjd över sin fångst, en röding på 8,4 hg. 

Jag fick 2 st, som inte vägdes. Av förklarliga skäl. Men det är matfisk ändå. Så dom ligger hemma i frysen nu, och väntas på att tillagas. 


Det enda tråkiga under helgen var att flickorna (med undantag Clara) fick feber (under fredagen), och Nova lyckades spy 3 ggr. Men idag har Nova ätit och varit sig lik. 
Däremot Izabelles feber ger inte med sig. Tog tempen när vi kom hem och den låg på 39,5.. Så hon har sovit sen vi kom hem, med undantag för alvedonintag och vatten. 

Så imorgon blir en lugn hemmadag för oss alla.. 

Vårt nya kök

Kategori: Allmänt

Nu är vi i princip färdiga med köket. Lägger ut några bilder! 

Förebilder:
Tadaa!

Nu tog jag dessa bilder i söndags så efter det har Jimmy lagt klart golvet närmast dörrarna. Listat klart runt dörrarna. Imorgon kommer lamellgardinerna upp!

Nu är jag så trött, så berättar mer om hur vi tänkte när vi valde kök, och varför det inte blev Ikeakök utan ett sentenskök istället. 

Bakning

Kategori: Allmänt

Izabelle blev bakningssugen idag efter dagis. Så efter mellis plockade hon fram  'underbara Claras receptbok', som hon fick i julklapp. Tycker den är så bra gjord. 

Hon bestämde sig iaf för chokladbollar.
Tjejerna gjorde verkligen allt, allt från skära smöret till att fixa kaffe från nespresson.

Och bra smakade dom. 

Jag ska upp tidigt imorgon, åker med första flyget till Stockholm för en miljöträff. Så jag lägger upp köksbilder en annan kväll! Och släcker lampan nu. Och säger.. 

God natt! 

Sportlov

Kategori: Allmänt

Sista dagen på sportlovet. Vi har spenderat dagarna uppe i stugan sen i onsdags kväll, med en annan familj oh haft det jättebra.
 
Åkt skoter och bob, grillat ute på muurikkan, fiskat röding, spelat spel, ätit gott och druckit gott.
 
Synd bara att dagarna går så fort, så nu är det redan dags för vardag igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jimmy håller på nu och med att sätta upp uttag så vi kan få ett helt fungerande kök.
Ska sätta mig ner imorgon kväll eller på tisdag och lägga in nya bilder på köket så ni får se. Vi är verkligen nöjda över så fint det blir. Och jag är nöjd över att vi är i slutet av denna renovering. Skulle inte vilja börja om nu, med byggdamm, kaoset (som håller på försvinna) och det eviga städandet för att hålla dammet borta. 
 
Nu ska jag hitta åt sängen! 
God natt