FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

På äventyr

Kategori: Barnen

Clara har upptäckt att det finns ytor att vara på nedanför altanen....






Och izabelle har upptäckt att det finns vatten i diken.




Eurovisionkväll

Kategori: Allmänt

Vilken regnig dag igår, och snö hann falla från himlen också.. Vi hade planerat in en grillmiddag med grannarna, och då är ju sol trevligt. 
Men som tur kom ju solen och regnet försvann. 

Vi grillade ryggbiff, sparris, majs och halloumi. Oj så gott det var. 

Sen fick vi premiärsmaka tiramisu, och det var bättre än jag trodde.. Krämigt och gott. Inte så stark kaffesmak som jag trodde.

Sen laddade vi upp för Eurovision. Va kul att Måns vann, och att det blev en spännande poängutdelning. Sen var ju sällskapet riktigt bra 😀


Idag blir det att plocka fram utemöbler. 
Och planera för nya buskar och rabatter. 

Ha en trevlig söndag!

Uppdatering!

Kategori: Allmänt

Vi har de senaste dagarna hunnit med mycket.. Bureå besök, grillat x 2, sått i planteringslådorna med hjälp av syrran, smakat Laila Bagges nya vita vin, varit på Coloronaparty, haft hårlöss, haft magsjuka, Jimmy  har varit i Lidköping, och vi har krattat färdigt gården. 

















Nu sitter jag i soffan, väntar på att Jimmy ska komma hem. Han landar med sista planet. Sen blir det att sova! 


Första fotbollsmatchen

Kategori: Allmänt

Första fotbollsmatchen för Nova och Morön -07 igår mot Clemensnäs, som slutade med vinst 6-3.

Nova fick testa och stå i mål under ena halvleken och det gick jättebra. Hon släppte inte in nåt mål.

Själv var jag fikansvarig tillsammans med en annan förälder så vi sålde fika hela matchen. Och sålde väldigt bra!





Annars håller jag på med storstädning i tjejernas rum. Dom har så mycket saker så nu rensas det för fullt. 


Mina minimästerkockar, (tand)läkarbesök, vaccinering, cellprov och bakning på det

Kategori: Barnen

Izabelle köpte en kokbok för barn på bokrean. Hon kan få upp ett sug ibland att vilja laga mat utan föräldrar. Och igår hade hon bestämt att hon och Nova skulle göra hemmagjorda hamburgare.

Sagt och gjort. Enda hjälp dom fick var med potatisen i ugnen, men dom la upp dom själv sen som på bilden i kokboken. Men dom knådade färsen, skar lök, salta, peppra och stekte. 













Väldigt duktiga var dom. 


Idag var jag först hos tandläkaren. Inga hål...
Sen mötte jag upp Jimmy hos läkaren. Jag lämnade blodprov för hypotyreosen. Har känt mig så trött dom sista veckorna. Och sen vaccinerade vi oss mot fästingar. 
Och när jag kom hem och kollade posten var jag kallad på cellprov. Har ju missat det då jag varit gravid. Så det är bara att få det bortgjort. Mycket sjukvård just nu.. 


Nu ska jag försöka sova. Är ovanligt pigg, men det kan ju bero på att jag sov på soffan 2 timmar. Och ändå hann jag baka två sorters kakor efter kl 20 på kvällen. Heja mig. 

Härligt med fredag imorgon! 

Välkommen maj!

Kategori: Allmänt

Nu har en månad sprungit fram. Och vi har bl.a Firat Clara som fyllt 1 år, påsken, och nu även Valborgs med goda vänner. 

Tänkte starta en eld på vår baksida i grillringen men grannen hann före. Så vi blev där istället.  Trevligt trevligt..

Jag har nu jobbat halvtid i en månad och det känns bra, MEN jag märker att tröttheten är jobbig. Vilket gör att jag inte orkar lika mycket som jag vill. Och är mer känslig och har väldigt lätt till tårar. 

I dag har jag varit med delar från jobbet och bowlat. Sen ätit middag på Aurum. Det var trevligt, men skönt med en tidig kväll. Jag hann till och med hem och träffa barnen innan dom la sig vid 21.00




Skönt med ännu en ledig dag innan vardagen är tillbaka igen! 

Go'kväll