FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Ordningen är återställd!

Kategori: Barnen

Fick tillbaka min mobil igår. Uppdaterad och lite bättre. Så nu är ordningen återställd. Och nya vardagen med tre barn rullar på. Skön vardag. 

Vi var på föräldramöte för Novas klass ikväll. Lyckades (?) bli klassföräkdrar igen. Är så väldans nöjd över hennes fröken. Och det verkar vara en bra klass. Likaså Izabelles. 

Clara har kommit in bra på förskolan. Nu sover hon på madrass, efter lunch.. Vinkar glatt hej då utan tårar på morgonen. Hon blir lite bekymrad när Jimmy hämtar strax efter kl 16, men överlycklig när jag kommer. Så kan det vara. 

Nu äntligen börjar slutet vara nära på lilltoan. Fick hem kommoden idag, så nu är det bara belysning, marmorskiva, inkoppling avarten och montering av toalett kvar. 
Sånt här gör mig glad. Veckoplanering hemma, strukturera upp på jobbet, fredagsmiddag, helgvinet, hänga i soffan på kvällen och planera framtiden med allt från Thailandsresa till nya dynor till möblerna ute. Så tråkig är jag.. Eller harmonisk låter bättre. (Tillbakablick)

Nu en jobbardag kvar sen tar jag helg!

så sällan...

Kategori: Allmänt

Nu för tiden eller den senaste tiden har jag alltid bloggat från min mobil, MEN nu är min mobil inlämnad för omvårdnad och jag har en usel lånetelefon istället.
Rätt skönt då inga appar finns på den , och jag inte har möjlighet att kolla varken facebook eller instagram. Ingen candy crush, infomentor eller mobilt bankID för den delen heller.
Datorn sitter jag vanligtvis aldrig vid, så nu ikväll gör jag ett undantag. Tyvärr hittar jag inga foton på datorn. 

Så vad hann jag med i fredags när jag var ledig? Inte mycket av det som stod på min lista här, men badrummet hann få sig en omgång av städmedel och tvättmaskinen gick varm. Annars var det så mycket annat som kom i vägen.

Ikväll var det avslutning för Novas fotbollslag, och det avgjordes med en mammamatch där flickorna vann med 3-2. Och sen blev det diplomutdelning och alla fick varsin chokladmedalj. Sen lagom efter matchen kom regnet... Nu kan man ju börja elda i kaminen för att få lite mysfaktor i huset. 
 
Bilder från avslutningen får jag visa lite senare då jag inte har dom på datorn. Egentlligen skulle jag haft helg nu, men fick två extrapass både imorgon och på söndag. 26 h övertid är inte fel.
Passar bra så min börs får återhämta sig efter denna månad med både inköp av toalett, kommod och annat till lilltoan.
 
 
Nu gör jag kväll 
 
 

En sak i taget...

Kategori: Allmänt

Då var en till jobbarvecka slut igen. Och finns så mycket jag vill hinna med imorgon. Rensa klart i relaxen, flytta en byrå dit, rensa ur groventren, hinna förbi Electrolux, städa badrummet, köpa höstblommor, byta gardiner och sängkläder.. Ja ni hör ju. 

Och mysa med denna knodd.. 


Sen tar vi en sak i taget.. 

Choklad först! London

Kategori: Allmänt

Lägger ut bilder från när vi var i London i helgen. 

En trevlig helg med sightseeing, shopping och pub-rundor.

Nationalmuseet

3,5 m brett älghornBaileys sundae med en applesourdrinkSen äntligen hemma för att få träffa barnen igen.

Man var seg på måndagen.. Men nu är min halva vecka gjord och nu ser jag framemot en lugn helg. 

Kalashelg med släktkalas

Kategori: Allmänt

Ok, pyjamasparty på fredagen och släktkalas på lördagen. Nova fick jättefina presenter.


Vi bjöd på smörgåstårta och som avslutning tårta. 
Lördagskvällen blev lugn. Nova sov borta hos en kompis, och vi andra spelade skipbo.
Gjorde en tidig kväll för att vakna mer utvilad på söndagen. 

Izabelle tog förresten hål i öronen i fredags. Stolt tjej vad det efteråt. 
Kalashelg med pyjamasparty

Kategori: Barnen

Nova fyller ju 8 år imorgon så det blev firande i helgen istället.

På Fredagskvällen hade Nova bjudit några klasskompisar på pyjamasparty. Hemmagjorda cakepops, välkomstdrink, popcorn, stjärnchips och godis bjöds det på först.Paketöppning


Lite glass på det!
Ipadcharader, dansstoppleken och disco fick avsluta kvällen innan det blev en kort skattjakt för att sen avsluta med mys och film i soffan. 


Avslutar med en groupie
Tapetsering pågår

Kategori: Allmänt

.. Och det blir så bra!

Första dagen med lämning och det rullade på bra. 

Hämtade först Clara strax efter 15, och hon var så glad över att se mig. Hon ville aldrig sluta kramas. Hon hade tydligen haft 38,6 i feber där vid lunch men dom hade lagt henne i vagnen och där sov hon i två timmar. Vaknade med 37,2, så då ville dom inte ringa och störa på jobbet. 

Izabelle var väldigt trött ikväll så inga bekymmer att få i säng henne kl 20. 
Och det tog inte många minuter innan Nova sov heller. 

Ska också göra en tidig kväll, så man orkar leverera på jobbet.