FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Vilken härlig helg!

Kategori: Allmänt

Sol och värme, då känns allting bra. Fredagen började med storstädning av kök, badrum, tv- och allrum. Skurning av golv och mattpiskning. Sen kl 10 hörde en kompis av sig, och vi for ut på en promenad med vagnarna. Morö backe runt, och Clara passade på att sova i vagnen. 
Sen lunch ute innan Nova kom hem med en kompis från skolan.. Sen fick jag finfrämmande av Sarah och vi passade på att surra och sitta ute i solen.. Avslutade dagen med grillning, jordgubbar och film med tjejerna där både jag och Jimmy somnade från filmen.. Vaknade vid 23 och då hade tjejerna plockat fram och gjort sig oboy och plockat fram lite karra.

Lördagen var lika härlig vädersmässigt, och vi hade lovat tjejerna sen länge att vi skulle fara på Boda Borg. Sagt och gjort, farmor kom och vaktade Clara, och kl 10 gick vi in genom dörrarna och lekte av oss i två timmar. Vi klarade iaf 5(!) banor. Så bra gick det inte förra gången. 

Sen under dagen tog vi fram utemöblerna, drack lite rosévin och gick sen över till Näslunds på middag och lite mer vin. Vi satt ute till 01, och det kändes inte så kallt ändå. 

Och igår söndag spelade Nova match, vilket slutade med vinst för Morön. Sen under eftermiddagen hade izabelle dansuppvisning x 2. Först en kl 14, som vi var och kikade på, sen en kl 18 men då var resten av familjen ute i nordanå lekparken. Sen avslutade vi morsdag med att fara till Alhems trädgård och köpa gelatoglass. Yummie! Favoriten för mig blev då passion och banan/kola.. 

Härligt med såna här energihelger. Där man hinner med lite av varje. Både trevligheter, och att slappa. 

Jag avslutar med några foton från helgen, sen aka jag sova!


Vårfest

Kategori: Barnen

Vi var på Claras vårfest på förskolan.. Så glad att jag kunde vara med. Tanken var att jag skulle ha varit i Stockholm med jobbet hela dagen men vi tog beslutet att inte fara då vi egentligen inte har tid att åka. 

Så med andra kunde jag se alla glada barn sjunga. Clara sjöng inte, inte överhuvudtaget. Men hon sa innan varje låt vilken sång det var. 

Inför sista låten då blev hon mammig och kom fram till oss istället.. 

Vi avslutade med presentutdelning till fröknarna, och sen hade vi picknick på gården. Vi hade tur med vädret. Var uppehåll och inte kallt. Jag hade garderat mig med två jackor. Då jag ständigt fryser. Nova har lyckats bli sparkad på skolan så hennes ringfinger har svullit upp. 
Hoppas det blir bra snabbt igen.. 

Nu ska det sovas!

Simskolan avklarad!

Kategori: Allmänt

Vi hade avslutning i söndags, och nu fick dom en belöning av simmärken för att dom äntligen kan simma. Stolta tjejer naanting då dom verkligen har kämpat, och blivit mycket mer bekväma i vatten. 


Här ovan visar Nova att hon kan simma på rygg.

Tjejerna blev bjudna på avslutningsfika efter simskolan. Sen har vi invigt nya stekhällen med att steka flankstek. Vilken grej. Fick en känsla av grillat kött när man åt detta. 


Vi har ju plockat fram studsmattan och det har verkligen blivit en favorit hos Clara. Go kväll! 😀

En fredag på edda

Kategori: Allmänt

Nu var det någon månad sen vi körde en fredagseftermiddag på edda. Men det var efterlängtat. Alla tjejer badade, Nova och izabelle har blivit jätteduktiga på att simma.
Izabelle tycker bara att det blir lite obehagligt att simma där man inte når till. Härlig start på helgen, att fara och bada. 


Nu har jag äntligen sett reprisen på mästarnas mästare. Visste redan vem som vann men ville se det ändå. Jag somnade lagom på soffan efter första delen av leta dance, så får se utröstningen till frukost imorgon. Trots att jag ju var tvungen att kolla vilka som gick till final.,
Typiskt mig att somna tidigt på just fredagskvällarna, men den här gången skyller jag på dagens aktiviteter. 

God natt

Bildkavalkad!

Kategori: Allmänt

Bilder från senaste veckan. Gudomligt härligt väder, har hunnit både till innervik och Bureå på middag och bad. 
Kalasat hos mormor och morfar med paketlöppning. Vi fick mer i ittala-serien. Presentkort. Och en stekhäll till köket. Som fortfarande är otestad, men uppackad. 
Och vi fick en helikoptertur av brorsan. 
En Sån Häftig upplevelse!


Så nu lägger jag ut lite bilder från veckan! Claras debut på cykeln


Izabelles outfit till dansen! 

Valborgs

Kategori: Allmänt

Helgen spenderades med jättefina dagar uppe i stugan med mina föräldrar. 

Jag fyllde ju år på fredagen och det firades med en flaska champagne. 

Vi åt gott, allt från grillat, hamburgare till suring och drack gott. 

Solen sken och det märktes allra mest på min näsa. Som är i rödaste laget. 

Izabelle har fått ett stort intresse av att köra skoter. Kul

Vi var hemma vid halv 6, köpte med oss pizza hem. Sen blev det uppackning, duschning för alla. Jimmy for och bytte till sommardäck, och jag passade på att byta sängkläder, starta upp en tvätt och klippa tjejernas (och mitt!) hår.  Vilken känsla när man borstar igenom håret.. 


Nu sova, skönt med kort-vecka