FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Skoterkortet check!

Kategori: Allmänt

Jag hade bokat för att göra en intensivkurs. 8 h teori, 4 h körning, för att sen avsluta med prov kl 21 på kvällen. 

Teorin gick bra, så även själva körningen. Frös om fötter och händer, i omgångar. Det var ju inte jättekallt egentligen men ack så det värkte. 
Vi fick testa på allt från backning, slalomkörning, bromstest, variatorremsbyte till skråkörning. 
Sen avslutades det hela med fastspänning av skotrar och 35 frågorsprov. Vilket gick väldigt bra!  

Var hemma där vid 22, och var fortfarande frusen. Duschade för att få upp värmen, men nu ligger (eg.sitter) jag här i sängen., öronvärk som gör så ont.. har just knaprat i mig en värktablett. Få se om det lindrar. Antar att hjälmen som man fick låna var för stor så det blåste in.. 
hoppas hoppas det är bra till imorgon bitti.. ska försöka sova, klockan är ju 02:30(!)


Jocke gick också kurs, och här byts det variatorrem

Mello2017

Kategori: Allmänt

Vi var på genrepet för Melodifestivalen i stan igår kväll.. 


Minglade, tävlade och vann maraboukakor. 
Hade jättebra platser nära scenen. Tjejerna tyckte det var jättekul. 
Vi lämnade en febrig Clara hemma med farmor. 
När jag hämtade på förskolan hade hon 39,9 i feber. Men redan efter en stund var hon piggare. Sen när vi kommit hem igen strax innan 21, låg hon i feber igen. 

Och imorse inte ett spår av feber.. det ändras fort. 

Åter till mellon igen.. vi såg ju mellon ikväll och jag tyckte iaf att Wiktoria var bäst. Så glad att hon gick direkt till final. 

Närheten till scenen
Iza hejade på Alice


Aj aj och framsteg

Kategori: Allmänt

Det kom ju snö i helgen och jag skulle ut och skotta snö. Fick även lära mig köra snöslunga. Clara följde med ut och Jimmy stod för bobkörning med Clara och sen upplärning av snöslunga. 


Tyvärr var det ju jättehalt under snön så jag lyckades ramla. Så nu värker hela ryggen, har en rejäl huvudvärk och det strålar ut i armar och ben. Har ringt och bokat tid hos massören som ska få allt på plats igen. Men fick inte tid förrän på fredag så kompar ut lite tidigare och tar helg. 
På kvällen är det mello med Jimmy och tjejerna. Clara blir hemma med farmor. 

Skriv inläggstext 

Clara lyckades också ramla

Clara har lyckats bli blöjfri på dagarna. Har inte vågat testa på natten än, men jag tror att 80 % av gångerna så vaknar hon med torr blöja. 
Får preppa sängen innan med kisskydd. 


 Nu ska jag försöka masa mig in i duschen. 

På den senaste tiden..

Kategori: Allmänt

.. har vi firat izabelle igen hemma med kalas för Jimmys sida. Hon gjorde tårtan själv. Bandknytningen hjälpte jag till med. Hon fick än en gång fina presenter, bl a en egen kökskniv och skärbräda. Hon gillar ju att hjälpa till med matlagning. 


Som avslutning på kalaset så gick jimmys sena i fingret av, så akutoperation dagen därpå och tillbaka på ruta 1...


Mycket som har känts tungt den sista veckan, tvn pajade, jimmys hand.. mycket problemlösningar på jobbet som tar ens energi. 

Men efter en bra dag på jobbet och äntligen fredag, så ska vi ta igen lite energi.. dels genom att ta en tidig kväll. Nova är hos kompis och sover. Och imorgon ta det lugnt.  Tvätts ikapp lite kläder. Tvättkorgen är ju på tok för liten.
Avslutar med bilder från ikväll.. 


God natt

Skriv inläggstext 

Izabelle 8 år

Kategori: Allmänt

Det känns så ofattbart att hon blivit 8 år. 


Hon blev nöjd över sina paket; labyrintspelet, skoterglasögon och en kodbok. Det bästa av allt. Den har hon tjatat om sen före jul. Och när hon inte fick den i julklapp så hamnade den överst på hennes önskelista. Annars var det spiongrejer och pärlor som hon önskade sig mycket av.. 

Vi hade kalas på Leos i lördags och kalas hos mormor och morfar på söndagen.. så det blev paketöppning tre dagar i rad. 


Även mormor blev sent uppvaktad
Imorse
Claras nya grej på foto

Efter fritids idag åkte vi ner på stan och mötte upp farmor, Dennis, Elin, Carola och Kent och åt middag tillsammans. Lars skulle ju ha fyllt år i fredags...fortfarande konstig känsla att han är borta. 

Nu la vi iaf fokus på izabelle och det kändes bra. Vi ska ha kalas för izabelle på söndag. Så jag ska försöka hitta på åt kul att bjuda på! 


Några bilder från mobilen

Kategori: Allmänt

Ids inte skriva så många rader. Och pinsamt få bilder har jag tagit i veckan. Ligger i soffan med en hostig Clara.. det kom så plötsligt. Så vi får se om hon får hänga med oss till Umeå imorgon. 
Jimmy ska till handläkaren igen. Och jag ska på jobbmöte imorgon i Umeå, så det blev ju väldigt passande. Sen ska jag springa in på Ikea en sväng. 

Köpte denna nyhet i lördags på hemmakväll. +++++ på den
Vi gjorde en muffla i helgen. Muffins omgjord till semla. Tror jag föredrar originalet än så länge
Izabelle har börjat spela bandy. Vilket hon tycker är kul.
Mysig stund med Clara. Varje kväll
En trött Clara
Dom här två fotona togs för exakt två år sedan... härlig tid!

Nu ska jag mysa vidare med en orolig sovande tjej som är lite mammig just nu