FirstBabyBlog

Här skriver jag om allt mellan himmel och jord, eller framförallt om mina 3 barn, renoveringar i huset, matlagning, resor och upplevelser vi gör. Vi är föräldrar till Nova 2007 Izabelle 2009 Clara 2014 Vi blev husägare 2009 till en riktig 70-talsvilla, som vi renoverat i omgångar. Vi gifte oss 2012 ❤️

Dagarna just nu

Kategori: Allmänt

Just nu går hjärnan på högvarv när jag är på jobbet, kommer på mig själv i bilen hem hur jag lägger upp morgondagens jobb.. 

Intalar mig själv att det blir bättre. Ska bara komma in i allt först. 

Skyndar hem från jobbet, hämtar dom barn som inte Jimmy hunnit hämta.. Hem, fixa snabb middag och sen är det träning för Nova.. alt så har Iza dans på onsdagar.. Lite lek och läxläsning. Vi får hem Nova strax efter 19, Clara får välling och somnar, Nova in i duschen och sen kvällsfika innan det är dags för sängen för dom två äldre. När dom väl är i säng så är jag helt slut. Jag la mig strax efter 21 igår kväll.. 
Känner att mat och sömn är prio för tillfället! 

Annars så ser jag framemot vårvintern.. När det droppar vatten från takrännorna.. då man kan sitta ute och solen börjar värma.. och påsken, det är nåt särskilt med påsk. Fast först blir det sportlov. 


Nu är det slutsvamlat här.. 
Nu ska jag förbereda inför imorgon, och ta mig in i duschen! 
God natt!

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Tvättmaskinen går varm.. sängkläder tvättas, handdukar.. Badrummet skrubbas om vartannat.. 


Clara åkte på magsjuka förra lördagskvällen, Nova igårkväll och Izabelle fick det alldeles nyss. Första hela arbetsdagen 2017

Kategori: Allmänt

... och jag kom tillbaka till ett mindre kaos på mitt rum. Jag har fått tag på större bokhyllor, så jag tömde förra veckan.. och killarna bar in nya.. och alla pärmar som jag skulle överta av min chef som gick i pension ställde vi in på golvet innan mina bokhyllor hade ankommit. Mina gamla bokhyllor

Så nu under veckan ska jag gå igenom alla pärmar. Och sen få fint igen. Annars känns det bra att jobba igen. Känns skönt att gå mot ljusare tider. Till helgen plockar vi ner julen. Tycker fortfarande att det är mysigt dock med alla lampor och småtomtar. Men det känns så fräscht när man får städa igenom huset en sväng. Och byta gardiner. 

Trettondagshelg

Kategori: Allmänt

Ett av våra löften inför 2017, är att inte försöka boka in varenda helg. Vilket det känns som att vi gjort senaste året. Vi kan lätt räkna på en hand hur många hellediga helger vi har haft under 2016.


Sagt och gjort.. inte en plan denna helg.

Vi har sett skidor på tv, sorterat i några skåp, gått på maxi och handlat... spelat lite spel... bara tagit det lugnt.. 

Jag och Jimmy premiäråt en semla var idag. Det är verkligen gott.


Denna förkylning har tagit ett ordentligt grepp runt familjen.. Bella och Claras feber kommer och går i vågor.. Clara är väldigt trött.. somnar vid 19:30, sover till närmare 09:00. Och sen är hon trött igen vid 14. Idag somnade hon i min famn efter fikat och sov drygt 1,5 timme.

Och redan kl 19, tjatade hon om välling och Ville sova. Vilket hon gjorde..

Vi blev spontanbjudna på ett glas vin efter maten hos grannarna så vi tog med oss Perellivinet och gick över. Vi spelade lite spel och sen gick vi hem och ser nu reprisen på hockeymatchen.. 

Tänk så enkelt och fort det går att vända på dygnet.. snart är vardagen här igen. Då blir det tufft för vissa i den här familjen.


Nyåret

Kategori: Allmänt

Vi åkte som sagt upp till stugan för att fira nyår, denna gång utan farfar. Det gick förvånansvärt bra. Vi åkte upp med skotern till platsen där han drunknade. 

Tände ett ljus.. 
Izabelle var först skeptisk till att följa med men vi förklarade att det finns ju inga märken eller liknande kvar på isen.. hon trodde nämligen att man skulle se ett hål och skrapmärken på isen.
Det var bra väder just när vi var ute med skotern men annars var det storm blandat med regn och snö mest hela tiden.
Vi fick ett bra nyårsväder. (det var då bilderna togs ute)

Till 12-slaget gick vi ut till de andra som var i Ballastviken och skålade in det nya året.. 

Nu hoppas vi att 2017 blir så bra som möjligt.. 

Det börjar inte så bra med en Clara som ligger i 40 graders feber. Nova låg i hög feber uppe i stugan, så det känns som att det var lite väntat att någon fler skulle åka på det. 

Som sagt vi håller tummarna på att 2017 blir ett bra år! Julhelgen 2016

Kategori: Allmänt

Jisses då var det 2017. Och allt vad det innebär. 


Och inte har jag hunnit blogga under ledigheten.. tur ledigheten inte är över riktigt än.. 

Vi har iaf hunnit fira jul hos mormor och morfar.. och uppesittarkväll med Bingolotto och blöta hos kusinerna.. 

vi hade alla varit snälla och fick massa fina julklappar på julafton. 

Men oj vad man äter under julen.. julbord, det glöggas, äts knäck, det dricks och fikas... 
Uppesittarkväll hos syrran
Glöggmys kvällen innan julafton
Sovande tjej
Julaftonsmorgon
Glöggmys
Skönsång av tjejerna
Tomten på besök
mååånga julklappar

Sen hade vi knappt tre dygn hemma innan vi begav oss upp till stugan men det kommer i ett annat inlägg. 


Men under dom dygnen hann vi ha två middagsbjudningar och så hann vi en sväng på stan och kolla ut golv till relaxen, fika på café på bit och kolla lite annat smått och gott. 

Trevligt att hinna ses under ledigheten med sina vänner. 


Jag avslutar med lite bilder från en glöggkväll vi var på strax innan jul.. 
En jättetrevlig tradition vi skapat då alla bidrar med nåt till gottebordet och två flaskor glögg var.. som vi sedan betygssätter.. 

vårt bidrag
Och knäcken med turkisk peber.